Σε καθεστώς τοπικού lockdown Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα

Στο 3,23% έφτασε ο δείκτης θετικότητας στην Καστοριά - Στο "πορτοκαλί" η Ευρυτανία

NewsRoom 24/09/2021 | 07:30

Σε καθεστώς τοπικού lockdown μπαίνουν από σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά την αύξηση του ιικου φορτίου.

Τα μέτρα ισχύουν από το τις 06:00 το πρωί σήμερα έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι στην Καστοριά, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο 3,23%, στην Ξάνθη στο 1,59% και στην ΠΕ Δράμας, στο 2,29%.

Παράλληλα, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στο επίπεδο 4 «κόκκινο» του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Την αντίθετη πορεία ακολούθησε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, η οποία έπεσε στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο 4 «κόκκινο» προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.