«Σε κάθε της λεπτομέρεια»…

«Ζητώ να είναι όλοι πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι, γιατί μιλάμε για τη ζωή ενός κακοποιημένου παιδιού». Ποιος δεν θα συμφωνούσε; Μα ο ίδιος ο υπουργός.

Takis elas

Και ποιος δεν θα συμφωνούσε με την τελευταία παράγραφο της χθεσινής ανακοίνωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, με αφορμή τα συνεχιζόμενα βάσανα και βασανιστήρια της κοπελίτσας από τον Κολωνό: «Ζητώ να είναι όλοι πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι, γιατί μιλάμε για τη ζωή ενός κακοποιημένου παιδιού». Ποιος δεν θα συμφωνούσε; Μα ο ίδιος ο υπουργός. Αξιώνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους πάντες, εξαιρεί όμως, με υπουργική οίηση, τον ίδιο του τον εαυτό. Το μαρτυρεί η προτελευταία παράγραφος της ανακοίνωσής του, αυστηρότατη μεν, ιλαροτραγική δε. Αντιγράφω σεβαστικά, όπως αρμόζει στα κείμενα που κάθε γράμμα τους ισούται με δέκα-δεκαπέντε τόνους εξουσίας: «Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό που καταγγέλθηκε, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση που πρέπει να γίνει σεβαστή, σε κάθε της λεπτομέρεια».

«Σε κάθε της λεπτομέρεια»; Σεβαστός σε κάθε του λεπτομέρεια γίνεται ο λόγος του Θεού (κάθε Θεού) από τους πιστούς του. Κατά τα λοιπά, τίποτε δεν υποχρεώνει κανέναν να σεβαστεί «σε κάθε του λεπτομέρεια» ούτε του πάπα τον λόγο ούτε του πατριάρχη, του αρχιραββίνου, του Δαλάι Λάμα. Ολων αυτών τα λεγόμενα υπόκεινται στην κριτική και στον έλεγχο. Οσο για της Αστυνομίας τα λεγόμενα, της ελληνικής και κάθε άλλης, πριν ή μετά το δικαίωμα της κριτικής μπορούμε να ασκήσουμε το δικαίωμα της ειρωνείας, του σαρκασμού, του χλευασμού. Οι ίδιες οι «ένστολες» ανακοινώσεις μάς έχουν πείσει, χρόνια τώρα, ότι οφείλουμε να τις αντιμετωπίζουμε, όχι βέβαια σαν ισότιμες της αληθείας, όπως τις αντιμετωπίζει ο κ. Θεοδωρικάκος (έχει το ψηφοθηρικό του άγχος ο πολιτευόμενός μας), αλλά σαν ισοδύναμες της παραποίησης, της διαστρέβλωσης, του αναποδογυρίσματος, του ψεύδους. Κάθε κλάδος έχει την επαγγελματική του νόσο. Των σωμάτων ασφαλείας, παντού στον κόσμο, είναι τα ψεματάκια. Που πρέπει να χλευάζονται «σε κάθε τους λεπτομέρεια».

Τη δωδεκάχρονη και την οικογένειά της τη στύψαμε ανελέητα (πρωταγωνιστικός εδώ ο ρόλος των κιτρινορόζ φυλλάδων και τηλεκπομπών), την εκθέσαμε σε κάθε λογής κίνδυνο, και πήγαμε παρακάτω. Στο επόμενο «συγκλονιστικό σκάνδαλο». Πόσο σεβάστηκε η πολιτεία το κοριτσάκι; Σε κάθε λεπτομέρεια του δράματός του… Γι’ αυτό και το πήγαινε να καταθέτει στη ΓΑΔΑ και όχι στο «Σπίτι του Παιδιού». Το «Σπίτι» το επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, είπε τα ωραία του λόγια, έβγαλε τις ωραίες του φωτογραφίες και απελθών ελησμόνησε. Ετσι απλά.

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…