Newsroom

Newsroom

Σε κατάσταση πολιορκίας για 48 ώρες

Για ένα 48ωρο η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης παρέλυσε. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η είσοδος της ΔΕΘ στην…

Για ένα 48ωρο η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης παρέλυσε. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η είσοδος της ΔΕΘ στην πλατεία της Χανθ, έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου
Οι ιδιοκτήτες των ταξί και οι οπαδοί του Ηρακλή με τα επεισόδια που δημιούργησαν ήταν τελικά οι πρωταγωνιστές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας του Σαββάτου στη ΔΕΘ και επισκίασαν τις εκδηλώσεις συνδικάτων, σωματείων κ.λπ.
Το συγκρουσιακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες από μερικές πλευρές, με τη συνδρομή και αρκετών ΜΜΕ, τελικά έφερε τα αντίθετα του αναμενόμενου για κάποιους αποτελέσματα. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδειξε να είναι κουρασμένος από τέτοια γεγονότα και ιδιαίτερα όταν αυτά συνδέονται με τη ΔΕΘ και την απαξιώνουν.
Με εξαίρεση τα δύο δυναμικά “μπλογκ” που προαναφέραμε, οι φετινές συγκεντρώσεις υπολείπονταν κατά πολύ και από την περσινή, μαζική κινητοποίηση, καθώς και προηγούμενες και οι συγκεντρωμένοι υπολογίζονται λίγο πάνω από 20.000 άτομα, ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς ήταν οι ιδιοκτήτες ταξί και οι Ηρακλειδείς.
Μικρότερες του αναμενόμενου ήταν οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (περίπου 2.000 άτομα), του ΠΑΜΕ (σχεδόν διπλάσια) και του ΣΥΡΙΖΑ, που εντάχθηκε τελικά στους φοιτητικούς συλλόγους οι οποίοι πραγματοποιούν καταλήψεις, ενώ μόλις μερικές εκατοντάδες ήταν τελικά οι “Αγανακτισμένοι”.
Οι ταξιτζήδες του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τόσο στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιβανώφειο στάδιο όσο και στην πορεία, ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Το σύνθημα που έριξε ο επικεφαλής τους μέσα στη συγκέντρωση (“όταν πεθάνουμε να έχει πεθάνει ο Ραγκούσης και η παρέα του”) έγινε ακόμα πιο υβριστικό και απαράδεκτο στην πορεία που ακολούθησε: “Αυτό, αυτό είναι το σωστό. Γαμ…. τον Ραγκούση και τον πρωθυπουργό”, “Είναι π… του Παπανδρέου η μάνα” και άλλα παρόμοια.
Ετσι όταν έφτασαν μερικές δεκάδες μέτρα από το Βελλίδειο της ΔΕΘ, ένα κομμάτι από αυτούς κινήθηκε βίαια επιχειρώντας να ρίξει τα μεταλλικά κιγκλιδώματα, ενώ πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.
Τελικά απομακρύνθηκαν και διαλύθηκαν ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας, που έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε αργότερα και με τους οπαδούς του Ηρακλή, τους οποίους όμως η αστυνομία κράτησε σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση στην οδό Τσιμισκή. Φωτιές στη μέση του δρόμου, ακόμη και σε δέντρα στην οδό Εθνικής Αμύνης, έβαλαν οπαδοί του Ηρακλή, ενώ άλλοι κατέστρεψαν την τζαμαρία των γραφείων του ΕΟΤ στο ύψος της Εθνικής Αμύνης, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους διαλύσει με δακρυγόνα.
Η αστυνομία προχώρησε σε 93 προσαγωγές, από τις οποίες οι 9 έγιναν συλλήψεις και οι νεαροί συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.
Προκλήσεις στο Ιβανώφειο
Απειλούν με μπλόκο στη Βουλή
Ταξιτζήδες απ’ όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το Ιβανώφειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε προκλητικός όταν οι συγκεντρωμένοι τον… αποθέωναν με υβριστικά -για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση- συνθήματα. “Ορκος τιμής είναι όταν πεθάνουμε, να ‘χει πεθάνει ο Ραγκούσης και η παρέα του” ήταν τα λόγια του.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα είναι έξω από τη Βουλή και δεν θα επιτρέψουν την ψήφισή του. “Δεν θα τους αφήσουμε να βγουν από τη Βουλή οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το τερατούργημα” δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος και συμπλήρωσε πως έχει διαβεβαιώσεις απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι στο πλευρό τους και δεν πρόκειται να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Προσερχόμενος στο Βελλίδειο ο κ. Ραγκούσης που ρωτήθηκε σχετικά κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Οι ιδιοκτήτες κατά τη συγκέντρωσή τους αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία η οποία ξεκίνησε από τις 5 το πρωί.
“Απαράδεκτο πανηγύρι”
Οργή από τον Γιάννη Μπουτάρη
“Πρέπει να σταματήσει αυτό το εκτόπλασμα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, τονίζοντας ότι θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Είμαι οργισμένος και στενοχωρημένος. Εχει διαλυθεί η πόλη, τα μαγαζιά είναι κλειστά, ο κόσμος έφυγε. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο πανηγύρι”, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε πως θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα, το οποίο θα καταδικάζει όσα έγιναν, ζητώντας παράλληλα να μην επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση.
Χρ. Τελίδης – Μ. Ριτζαλέου
ΑΘΗΝΑ
Επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια
Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, όταν αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχείρησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στη Λ. Αμαλίας, η οποία είχε διακοπεί λόγω συγκέντρωσης των “Αγανακτισμένων”. Η επέμβαση των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.
Λίγες ώρες μετά, σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σταΕξάρχεια. Η πρώτη επίθεση έγινε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζ. Πηγής. Οι δράστες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και εξαφανίστηκαν. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 3.15 στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τρικούπη.
Αλλη μια επίθεση με βόμβες μολότοφ έγινε χθες το βράδυ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας. Από τις μολότοφ έπιασε φωτιά ένα βαν της αστυνομίας που ήταν παρκαρισμένο έξω από το υπουργείο, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Η φωτιά σβήστηκε από δύναμη της πυροσβεστικής.
http://www.ethnos.gr

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…