Newsroom

Newsroom

Σε κατάσταση σοκ ο 10χρονος γιος του Γρίβα – "Γιατί σε μένα;" αναρωτιέται

Σοκαρισμένος είναι ο 10χρονος γιος του Βασίλη Γρίβα που είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια του χθες ακριβώς έξω από το σχολείο του.

590b23661dc524182c8b4787

Σύμφωνα με την ειδική ψυχολόγο που το παρακολουθεί το παιδί, Ελπίδα Γεωργακοπούλου, οι εικόνες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του πατέρα του έχουν αποτυπωθεί βαθιά στην παιδική ψυχή του.

Μάλιστα το παιδί ρωτά συνέχεια γιατί να συμβεί αυτό στον μπαμπά του.

«Γιατί σε μένα; Γιατί τον πατέρα μου; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Γιατί έπρεπε να το ζήσω αυτό;» ήταν τα πρώτα λόγια του 10χρονου σύμφωνα με την ψυχολόγο η οποία μίλησε στο parapolitika.gr.

«Το παιδί είχε άριστη σχέση με τον πατέρα του και έχω να σημειώσω ότι ήταν και ένας πολύ καλός πατέρας απέναντι στο παιδί του», δηλώνει η ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου.

«Μόλις 15 λεπτά μετά το τραγικό περιστατικό μίλησα με το παιδί στο τηλέφωνο. Ο πόνος και ο θυμός του ήταν μεγάλος. Προς το παρόν εξακολουθεί να βιώνει έναν μεγάλο πόνο. Τα πρώτα πράγματα που μου είπε, είναι ερωτήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τώρα, αλλά ίσως και στην υπόλοιπη ζωή του. Με ρώτησε «γιατί σε μένα; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Να το ζήσω αυτό;» 

«Το περιβάλλον του ευτυχώς είναι και θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό προκειμένου κάποια στιγμή ο 10χρονος στο μέλλον να βρει ισορροπίες και απαντήσεις. Προς το παρόν είναι βασανιστικό το συναίσθημα και τα όσα βιώνει».

Η Ελπίδα Γεωργακοπούλου στην ερώτηση για το πώς θα εξελιχθεί η ψυχολογία του παιδιού απαντάει πως «βρίσκεται στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών και  δύσκολα θα μπορέσει να σβήσει όλες αυτές τις μνήμες, τις εικόνες, ακόμη και τους ήχους και τις φωνές που τον τραυμάτισαν χθες και αποτυπώθηκαν στο μυαλό του. Θα υπάρξει προσπάθεια σαφώς, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί».

Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να βρουν τους εκτελεστές του Βασίλη Γρίβα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…