Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέσβου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λέσβου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

593fa2e81dc52448648b46c3 1

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

«Η περιοχή και ολόκληρο το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει», τόνισε στο ο κ. Καπάκης.

«Αυτό που προέχει τώρα περισσότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των περιουσιών τους και η παροχή φιλοξενίας. Έχουν στηθεί καταυλισμοί στο διπλανό χωριό και όσοι κάτοικοι από το χωριό Βρίσα χρειάζονται και θέλουν να πάνε εκεί, μπορούν να πάνε», είπε ο γενικός γραμματείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκη Τσελέντη, «η περιοχή χαρακτηρίζεται από μεγάλες ενεργές τεκτονικές δομές, οι οποίες μπορούν να δώσουν σεισμούς ίδιου ή και μεγαλύτερου μεγέθους».

Η μετασεισμική ακολουθία φαίνεται μάλλον φυσιολογική, γράφει ο καθηγητής και τονίζει: «Θέλω μερικούς ακόμα μετασεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ για να ησυχάσω».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…