Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου – Τί υποστήριξε στην κατάθεσή του

Έπειτα από οκτώ ώρες συνεχούς κατάθεσης και απαντήσεων στα ερωτήματα των δικαστικών λειτουργών, ο 77χρονος έφυγε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ από την Εισαγγελία Πειραιά και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

57b7278a1dc524c5328b4a32

«Ήθελα να βοηθήσω τους ναυαγούς που βρίσκονταν στη θάλασσα αλλά αυτό ήταν αδύνατο» υποστηρίζει και γι’ αυτό τον λόγο θα επικαλεστεί μαρτυρίες των συνεπιβατών του, ενός δύτη και ενός ναυτικού που κάλεσε για βοήθεια.

«Η πορεία πλεύσης μου ήταν από βορρά προς νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 77χρονος.

Επιπλέον ο 77χρονος αρνείται τις αναφορές σε καταθέσεις μαρτύρων ότι προχωρούσε σε επικίνδυνους ελιγμούς και στην ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα αποφασίσει για την τύχη του.

Το απολογητικό υπόμνημα:

Ουκρανός ο τέταρτος νεκρός – Αναγνωρίστηκε επισήμως

Επισήμως αναγνωρίστηκε ο τέταρτος νεκρός του τραγικού δυστυχήματος της σύγκρουσης σκαφών, ανοιχτά της Αίγινας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρόκειται για τον 35χρονο Cherednyk Jevgen, Ουκρανό υπήκοο.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους