Newsroom

Newsroom

Σε καραντίνα δύο δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα

Σε υγειονομικό αποκλεισμό δύο δομές στη βόρεια Ελλάδα, ενώ η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε όλες τις δομές

5075230 0

Σε υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται ως τις 31 Αυγούστου το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου και η δομή φιλοξενίας Δράμας, ενώ επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους διαμένοντες και στους εργαζομένους σε όλες τις δομές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

α) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών (Κ.Υ.Τ.) Φυλακίου Ορεστιάδας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή, από 14/8/20 έως και 31/8/20, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στην δομή φιλοξενίας τρίτων προσώπων με την εξαίρεση του Διοικητή του Κ.Υ.Τ., των φορέων υποστήριξης διοικητικής διαχείρισης, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εντός της περιμέτρου αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους της εν λόγω δομής φιλοξενίας.

β) επίσης, από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου  τίθεται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό και η δομή φιλοξενίας της Δράμας, στην οποία εφαρμόζονται τα όμοια μέτρα με αυτά που ισχύουν και στο ΚΥΤ της Ορεστιάδας.

Επιπλέον, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους διαμένοντες και στους εργαζομένους στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε όλες τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, και σε κάθε είδους δομή και χώρο υποδοχής και φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…