Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Βύρωνα - Περιοριστικά μέτρα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο

Μετά από αυξημένα κρούσματα κορονοϊού τέθηκε σε καραντίνα δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βύρωνα και επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο.

NewsRoom 31/08/2020 | 23:23

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών όπου βρέθηκαν 28 κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων 20 φέρονται να είναι φιλοξενούμενοι ενώ οι 8 προσωπικό ενώ μόνο 5 από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν έχουν βγει αρνητικά.

Η νέα εστία της επιδημίας εντοπίστηκε σήμερα, καθώς ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα και μετά από τεστ που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορονοϊό. Αμέσως σήμανε συναγερμός και μετέβη στην δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που υπέβαλε σε εξετάσεις όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε τη δομή σε καραντίνα. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ελήφθησαν και θα έχουν ισχύ μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00, ήταν τα εξής:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
Επιπλέον, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31 Αυγούστου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε, κατά τα ανωτέρω, η εν λόγω μονάδα να τεθεί επίσης σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.  

Ειδικότερα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.
Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.