Σε κάνουν ανθρώπινο επτά αμύγδαλα και μια γουρουνοπούλα;

Ο «ανθρώπινος» Μητσοτάκης είναι ανθρώπινος στο επίπεδο κατανάλωσης τροφής και κυνικός όσον αφορά τις ζωές των άλλων

Ορέστης Μεταξάς 21/06/2022 | 19:30

Ο αριθμός επτά θεωρείται ιερός και συμβολικός και κλείνει μέσα του μια δύναμη μυστηριακή. Είναι το συμπαντικό ιερό νούμερο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, όπως μας ενημερώνει η «ΑTHENS VOICE», που ο Μητσοτάκης  έχει καθιερώσει να τρώει για δεκατιανό επτά αμύγδαλα. Αυστηρά επτά αμύγδαλα, ούτε έξι, ούτε οκτώ. Τα επτά αμύγδαλα είναι το ιερό συμπαντικό νούμερο του Μητσοτάκη. Μ’αυτό πορεύεται και προχωρά. Στο «in.gr», διαβάσαμε μια άλλη είδηση, ότι ο Μητσοτάκης πήγε σε ψαροταβέρνα στην Καλαμάτα και «προτίμησε να φάει μια μεσσηνιακή ροδοκοκκινισμένη γουρουνοπούλα», αντί για «ψάρι ή γαριδομακαρονάδα» η οποία θεωρείται ότι είναι η σπεσιαλιτέ της ψαροταβέρνας. 

Είναι συγκινητική η προσπάθεια που γίνεται από τα πλυντήρια του Μητσοτακισμού, να παρουσιαστεί ο Μητσοτάκης ανθρώπινος και καθημερινός. Ένας από εμάς. Εκλογές πλησιάζουν και μεταξύ επτά αμυγδάλων, γουρουνοπούλας και γαριδομακαρονάδας χτίζεται ο ανθρώπινος Μητσοτάκης. Όχι αυτός που λέει, «γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους», ούτε αυτός που λέει, «...τι πάει να πει όλοι στο πανεπιστήμιο; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίσοι και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ», ούτε αυτός που δεν τρέφει αυταπάτες, «δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση...».

Ο «ανθρώπινος» Μητσοτάκης είναι ανθρώπινος στο επίπεδο κατανάλωσης τροφής και κυνικός όσον αφορά τις ζωές των άλλων. Αυτός ο κυνισμός  είναι οι ταξικές πολιτικές του και η αδιαφορία του για τις ζωές της «πλέμπας». Αυτόν τον κυνικό τύπο που έχουμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός προσπαθούν  με τα καθημερινά «χαριτωμένα» στιγμιότυπα να τον εξωραΐσουν και να τον παρουσιάσουν ανθρώπινο. 

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», ο Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Καλαμάτα είχε τυχαία συνάντηση με μία εργαζόμενη σε κατάστημα ζυμαρικών. Κατά «ΤΑ ΝΕΑ» ο Μητσοτάκης συνομίλησε με την εργαζόμενη δέκα λεπτά. Το βίντεο της συνάντησης  έδειξε δεκατρία δευτερόλεπτα:

-Πως σε λένε γλυκιά μου ; 

-Ανδριανή 

-Ανδριανή είχα μια θεία αγαπημένη, άντε... Γειά χαρά.

Εμείς πιστεύουμε «ΤΑ ΝΕΑ». Βρήκαμε ολόκληρο το βίντεο και δημοσιοποιούμε την ακριβή συνομιλία  Μητσοτάκη- Ανδριανής.     

-Πως σε λένε γλυκιά μου ; 

-Ανδριανή. 

-Ανδριανή είχα μια θεία αγαπημένη. Τι ωραία που περνάς εδώ Ανδριανή. Τι ωραίο που είναι που είσαι μαγείρισσα σ’αυτό το ιταλικό εστιατόριο. Πάντα ονειρευόμουν τα παιδιά μου να γίνουν μάγειρες σε ιταλικό εστιατόριο. Όμως η κόρη μου η μικρή έμπλεξε με το πανεπιστήμιο Yale, η μεγάλη έμπλεξε με την CVC Capital Partners στο Λονδίνο, και ο γιός μου έμπλεξε στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν μας τα φέρνει πάντα η ζωή  όπως τα ονειρευόμαστε. Ένα πράγμα να ξέρεις γλυκιά μου για να πας μπροστά. Να τρως κάθε μέρα για δεκατιανό επτά αμύγδαλα. Έτσι θα συνεχίσεις να πηγαίνεις μπροστά. Άντε... Γειά χαρά

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr