Newsroom

Newsroom

Σε ηλικία 107 ετών απεβίωσε ο παραγωγός ταινιών Ραν Ραν Σο

Ο πρωτοπόρος παραγωγός ταινιών κουνγκ – φου, Ραν Ραν Σο, ιδρυτής του στούντιο «Shaw Brothers» στο Χονγκ Κονγκ, άφησε την…

ro

Ο πρωτοπόρος παραγωγός ταινιών κουνγκ – φου, Ραν Ραν Σο, ιδρυτής του στούντιο «Shaw Brothers» στο Χονγκ Κονγκ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία  107 ετών.

Ο Ραν Ραν Σο, γεννημένος στη Σανγκάη το 1907, με παραγωγές όπως αυτή του «Blade Runner» και του θρίλερ καταστροφής «Meteor», επηρέασε καθοριστικά την βιομηχανία του θεάματος στην Ασία και ανέδειξε το είδος των κουνγκ – φου ταινιών. Ως παραγωγός υπέγραψε πάνω από χίλιες ταινίες, οι περισσότερες περιπέτειες πολεμικών τεχνών, ενώ καθιέρωσε σκηνοθέτες όπως ο Τζον Γου και ηθοποιούς σαν τον Τσόου Γιουν-Φατ.

Μεγάλος θαυμαστής του πρωτοπόρου παραγωγού και της δουλειάς του ήταν ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι προετοιμάστηκε για το «Kill Bill» βλέποντας ταινίες του Σο για ένα χρόνο. Μάλιστα, ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός χρησιμοποίησε, ως φόρο τιμής, το λογότυπο της εταιρείας «Shaw Brothers» και στα δύο «Kill Bill».

Ο Ραν Ραν Σο, ο οποίος είχε δεχτεί τον τίτλο του Ιππότη της αυλής της Μεγάλης Βρετανίας, από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, έδινε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποφεύγοντας ωστόσο τη σχετική δημοσιότητα. Αξίζει να  αναφερθεί  πως προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο χώρο του κινηματογράφου έως και το 2011, όταν ήταν 104 χρόνων. naftemporiki.gr