Σε χρόνο ρεκορ το άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δημοσίου

Σε χρόνο ρεκορ και χωρις προειδοποίηση θα αδειαζει το κράτος τους τραπεζικους λογαριασμους των οφειλετων του. Συγκεκριμενα όπως αναφερει το…

ofeiles

Σε χρόνο ρεκορ και χωρις προειδοποίηση θα αδειαζει το κράτος τους τραπεζικους λογαριασμους των οφειλετων του. Συγκεκριμενα όπως αναφερει το capital.gr αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τις αναγκαστικές κατασχέσεις στα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, καθώς πλέον θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ ,μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.

Αναλυτικοτερα οι αρμόδιοι υπάλληλοι των εφοριών θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών» για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. Στη  συνέχεια οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «σηκώσει» τα χρήματα και το δημόσιο να μην εισπράξει.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες. Δηλαδή από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν φέτος από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 63 δισ. ευρώ.

 

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…