Newsroom

Newsroom

Σε γραμμή… Twitter και Facebook το Amazon-Απολύει 10.000 εργαζόμενους

Σύμφωνα με τους New York Times, οι απολύσεις των εργαζομένων πρόκειται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα Να απολύσει περίπου 10.000 εργαζόμενους της σχεδιάζει η Amazon, ακολουθώντας το παράδειγμα των Twitter και Facebook που απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους ως απάντηση στην οικονομική κρίση.

ap 20036681375474

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων όπως αποκάλυψαν οι New York Times σχεδιάζει να απολύσει εργαζόμενους στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται άτομα με γνώση του θέματος, οι απολύσεις θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα.

Στο τμήμα με την Alexa καταγράφονται λειτουργικές ζημίες άνω των 5 δισ. δολαρίων ετησίως, με την Amazon να σκέφτεται αν θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσθήκη νέων δυνατοτήτων όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν τη συσκευή για λίγες μόνο λειτουργίες.

Οι απολύσεις, όπως διευκρινίζει το Reuters, αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του προσωπικού της Amazon η οποία πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα παγώσει τις προσλήψεις στο εταιρικό εργατικό δυναμικό για τους επόμενους μήνες.

Η είδηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η εταιρεία είχε προειδοποιήσει για επιβράδυνση της ανάπτυξης κατά την περίοδο των διακοπών, όπου πραγματοποιεί τις υψηλότερες πωλήσεις, καθώς ισχυρίζεται ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις έχουν λιγότερα χρήματα για να ξοδέψουν λόγω της αύξησης των τιμών.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…