Σε γραμμή Σαμαρά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πρόθυμο ραδιοφωνικό στασίδι του Νίκου Χατζηνικολάου

Δεν πρωτοτύπησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επιχειρηματολογία της

zwi

Τρεις ημέρες έψαχνε ο Νίκος Χατζηνικολάου, να βρει κάποιον να μιλήσει εναντίον του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη. Και τελικά τα κατάφερε. Και το πρόσωπο που ανέλαβε αυτό τον ρόλο, δεν είναι άλλο από την πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον «Real Fm», κατηγόρησε το Documento ότι τα όσα είχε γράψει στο τεύχος της 4ης Φεβρουαρίου του 2018 δεν θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε γνώση της εφημερίδας. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο δημοσίευμα βασιζόταν δήθεν, σε κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρα «Αικατερίνης Κελέση» η οποία δόθηκε την ίδια ημέρα, μετά δηλαδή από την εκτύπωση της εφημερίδας. Συσχέτισε μάλιστα το επίμαχο δημοσίευμα με το γεγονός ότι την ίδια ημέρα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 είχε συμπέσει το μεγάλο συλλαλητήριο για το μακεδονικό.

Βέβαια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι πρωτότυπη. Την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία χρησιμοποίησε και ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να μηνύσει το Documento. Όπως όμως έχει ήδη γράψει το Documento, το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας, βασίστηκε σε πέντε καταθέσεις προστατευόμενου μάρτυρα, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί βδομάδες πριν από το επίμαχο δημοσίευμα. Όλα αυτά δεν τα είχε διαβάσει η  Ζωή Κωνσταντοπούλου που έσπευσε να υιοθετήσει το αφήγημα Σαμαρά περί δήθεν αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Και ακόμα περισσότερο δεν τα διάβασε η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου;

Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν η πραγματικότητα να αντιστρέφεται τόσο απροκάλυπτα θα αναφέρουμε και πάλι ότι το Documento στο τεύχος της 4ης Φεβρουαρίου του 2018 είχε γράψει μεταξύ άλλων ότι “δύο μάρτυρες έχουν καταθέσει πως στέλεχος της Novartis, το οποίο μάλιστα πριν από ένα χρόνο μπήκε υπό τον εσωτερικό έλεγχο και της ίδιας της εταιρείας, μοίραζε εκατομμύρια σε βαλίτσες που παρέδιδε με μετρητά. Τα ποσά δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα. Υπάρχουν υπουργοί που, σύμφωνα με τις καταθέσεις, πήραν 2 εκατ. ευρώ σε δόσεις αλλά υπήρξε και δόση του 1 εκατομμυρίου. Το στέλεχος της Novartis είχε ενημερώσει τη μαμά εταιρεία, και συγκεκριμένα Ιταλό στέλεχός της, ότι παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου βαλίτσα με 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτής της παράδοσης προηγήθηκε συνάντηση πολυσυζητημένου πρωθυπουργικού συμβούλου με το στέλεχος της Novartis. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναλάμβανε το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος”.

Σε αυτό το δημοσίευμα στηρίχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μηνύσει το Documento, κατηγορώντας την εφημερίδα ότι… προφήτευσε καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν είχαν ακόμα γίνει. Όπως όμως έχει ήδη αποκαλύψει το Documento είχαν προηγηθεί πέντε καταθέσεις της προστατευόμενης μάρτυρα “Αικατερίνης Κελέση”, που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από το επίμαχο δημοσίευμα. Σε αυτές τις καταθέσεις η “Αικατερίνη Κελέση”, αναφερόταν στις σχέσεις Σαμαρά-Φρουζή. Αυτές τις καταθέσεις τις… παρέβλεψε όμως ο Αντώνης Σαμαράς που μήνυσε το Documento. Επειδή όμως τις… ξέχασε και και η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία άσκησε δίωξη εναντίον του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ας ξαναθυμίσουμε πότε έγιναν οι πέντε καταθέσεις της “Αικατερίνης Κελέση” και το τι καταλόγιζε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. 

Στην κατάθεσή της την 1η Δεκέμβρη του 2017, δύο μήνες δηλαδή πριν κυκλοφορήσει το τεύχος του Documento που αποκάλυπτε την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στο σκάνδαλο Novartis, η «Αικατερίνη Κελέση», καταθέτει:

«Περί τα μέσα του έτους 2013, αν θυμάμαι καλά την περίοδο, ο Φρουζής συναντήθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος αυτού (σ.σ., του Harvard Project), με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα Samsonite, τύπου τρόλεϊ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μωβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά.»

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 η ίδια μάρτυρας αναφέρεται ξανά στον Αντώνη Σαμαρά και το ποσό που φέρεται να είχε δοθεί στον ίδιο.

«….Σε συνέχεια της από 01.12.2017 ένορκης κατάθεσής μου διευκρινίζω ότι το ποσό το οποίο δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στα πλαίσια του Harvard project, αποσκοπούσε να εξασφαλίσει την εύνοια του πρωθυπουργού υπέρ των εμπορικών σκοπών της νοβαρτις. Με το σχέδιο αυτό η νοβαρτις δέσμευσε δια της καταβολής χρημάτων – δώρων τους 1) Αντώνη Σαμαρά, 2) Ιωάννη Στουρνάρα, 3) Άδωνη Γεωργιάδη, 4) Διοικητή ΕΟΠΠΥ κλπ έτσι ώστε να συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας. Διαρκής πολιτική της νοβαρτις ήταν η επιδίωξη επιρροής δια καταβολής δώρων (ικανών χρηματικών ποσών) στους εκάστοτε συμμετέχοντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο χώρο της υγείας»…

Σε συμπληρωματική της κατάθεση στις 29 Δεκεμβρίου του 2017 η ίδια μάρτυρας, αναφέρθηκε εκ νέου στην συνάντηση Σαμαρά – Φρουζή στο Μαξίμου.

«Σε συνέχεια της από 1/12/2017 ένορκης κατάθεσής μου διευκρινίζω ότι το ραντεβού του Κων/νου Φρουζή με τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου κλείστηκε και ρυθμίστηκε από τη γραμματέα του, με τέτοιο τρόπο ώστε το όχημα του Κων/νου Φρουζή, αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW χρώματος μαύρου, να εισέλθει και να σταθμεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου», επισημαίνεται

Στις 5 Ιανουαρίου 2018, η Αικατερίνη Κελέση κατέθεσε και πάλι για τη δωροδοκία Σαμαρά υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής του.

«… Σε συνέχεια προηγούμενης κατάθεσής μου σας αναφέρω ότι την τελική εκδήλωση (στο Μέγαρο Μουσικής) του HARVARD PROJECT (τέλη του έτους 2013 περίπου), μέσω του οποίου δωροδοκήθηκαν μεταξύ άλλων –οι Ιωάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε η εταιρεία συμφερόντων της Λίνας Νικολοπούλου (συζύγου του Ιωάννη Στουρνάρα) MINWORK…».

Στις 28 Γενάρη 2018, μία ολόκληρη εβδομάδα πριν την αποκάλυψη του Documento και 5 μέρες πριν κλείσει το φύλλο, σε συμπληρωματική της κατάθεση η προστατευόμενη μάρτυρας εξηγούσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πώς κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση αλλά και πώς γνωρίζει ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά:

«Μία εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίον είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως. Μέσα της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημβρινές ώρες (14:00-15:00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW, χρώματος μαύρου) και για τον λόγο αυτόν έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επίκειται άμεσα η άφιξή του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου.»

Πηγή: documentonews.gr

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων