Newsroom

Newsroom

Σε γραμμή Μπακογιάννη και ο Κουμουτσάκος για Κουφοντίνα

«Ο νόμοι του κράτους ισχύουν και για τους ελεύθερους πολίτες και για εκείνους  που εκτίουν ποινή για εγκληματική δράση»

koumoutsakos

Με μία προσεκτική ανάρτηση, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, πήρε θέση για την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώνοντας ότι οι νόμοι του κράτους ισχύουν και για τους ελεύθερους πολίτες, αλλά και για όσους εκτίουν την ποινή τους.

Στην ανάρτησή του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνει:

«Ο νόμοι του κράτους ισχύουν και για τους ελεύθερους πολίτες και για εκείνους  που εκτίουν ποινή για εγκληματική δράση. Η δημοκρατία είναι εγγύηση δικαιοσύνης και σεβασμού δικαιωμάτων. Δεν εκδικείται αλλά ούτε εκβιάζεται!»

Πρόκειται για θέση που προσομοιάζει σε ύφος, γλώσσα, αλλά και περιεχόμενο με την αντίστοιχη που είχε κάνει και η Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγες μέρες, στην οποία τονιζόταν η ανάγκη εφαρμογής των νόμων.

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται», είχε δηλώσει η κ. Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη, καθώς ζητά την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν ώστε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.
 

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…