Newsroom

Newsroom

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε επιχειρηματίας της Ξάνθης που έπαιρνε χρήματα και υποσχόταν επενδύσεις στο ΕΣΠΑ!

Σε φυλάκιση 18 μηνών για απάτη καταδίκασε, την Παρασκευή 13/2, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ένα 43χρονο επιχειρηματία της Ξάνθης που…

dsc06908

Σε φυλάκιση 18 μηνών για απάτη καταδίκασε, την Παρασκευή 13/2, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ένα 43χρονο επιχειρηματία της Ξάνθης που υποσχόταν επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ. Η υπόθεση φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας τεράστιας δραστηριότητας με διάφορες απάτες, για τις οποίες κατηγορούν τον εν λόγω επιχειρηματία, αρκετοί πολίτες που υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματά του, κάποιοι από τους οποίους βρέθηκαν στο ακροατήριο της υπόθεσης την Παρασκευή.

Έδιναν λεφτά, πήραν δάνειο, αλλά…

Μηνυτής στην υπόθεση της Παρασκευής ήταν επιχειρηματίας χωματουργικών από τη Σμίνθη Ξάνθης ο οποίος την περίοδο 2010-2011 έδωσε αρκετά χρήματα με την υπόσχεση ότι ο κατηγορούμενος θα του εξασφάλιζε υπαγωγή μιας επένδυσής του στο ΕΣΠΑ (γενικώς και αορίστως χωρίς να αναφέρεται σε ποιο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων) για να χρηματοδοτηθεί. Του δόθηκαν διαδοχικά 750 και 3.500 ευρώ ως προκαταβολή ενώ προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη της ίδιας συμμετοχής του, εγκρίθηκε τραπεζικό δάνειο 10.000 ευρώ,από τα οποία τα 9.000 δόθηκαν επίσης στον κατηγορούμενο, με τη μεσολάβηση του οποίου εγκρίθηκε στην Πανελλήνια Τράπεζα,  μετά από αρνήσεις άλλων τραπεζών.

Όπως υποστήριξε ο πολιτικός ενάγων,  στην κατάθεσή του, δεν ήταν ο μόνος από την ορεινή περιοχή που ενεπλάκη σε τέτοια υπόθεση καθώς υπάρχουν  και άλλοι στο χωριό του και άλλους οικισμούς που έπεσαν θύματα σε ανάλογες υποθέσεις που αναλάμβανε ως «πακέτο» ο κατηγορούμενος, αλλά κανείς ποτέ δεν υλοποίησε κάποια επένδυση και δεν επιδοτήθηκε αλλά μόνο πλήρωσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ στον επιχειρηματία που υποσχόταν εγκρίσεις στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ανέφερε ότι κανείς δεν πήρε ποτέ κάποιο αποδεικτικό για την κατάθεση κάποιας αίτησης, κάποια μελέτη ή άλλο έγγραφο που να δείχνει  ότι υποβλήθηκε κάποιος φάκελος επένδυσης.

Σωρεία υποθέσεων εμπλέκουν τον ίδιο κατηγορούμενο

Ενδιαφέρον στοιχείο, με βάση τη συνήγορο πολιτικής αγωγής Άννα Αγγελίδου, μια σειρά από άλλες μηνύσεις που προσκόμισε αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος είναι άνθρωπος που δρα κατ΄επάγγελμα και συστηματικά σε παρόμοιες υποθέσεις, όπως απάτες  με επενδυτικά προγράμματα, με αποταμιευτικά προγράμματα, με διακανονισμούς για «κόκκινα» δάνεια, με φωτοβολταϊκά συστήματα, ακόμη και με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο συνήγορος Νίκος Παπαδόπουλος,  αντέτεινε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κάποια από τις υποθέσεις για τις οποίες τον κατηγορούν και ότι κατά καιρούς έχει κάνει κάποιες καταθέσεις στο λογαριασμό του δανείου του θύματος (με βάση σχετικά έγγραφα), που πάντως εμφανίζεται σήμερα ανοιχτός στα 13.000 ευρώ !

Παραποιημένα έγγραφα καταγγέλλει η Τράπεζα !

Μάλιστα, προσκόμισε φωτοτυπία εγγράφου στο οποίο φαίνεται ότι οι μηνυτής και ο κατηγορούμενος είχαν προσέλθει στην Τράπεζα που έδωσε το σχετικό δάνειο και έκαναν ταυτόχρονη κατάθεση και ανάληψη ποσού 33.000 ευρώ στο λογαριασμό του μηνυτή, ένα σύνηθες τέχνασμα για να εμφανιστεί η ίδια συμμετοχή ενός υποψήφιου επενδυτή. Παρεμβαίνοντας ο διευθυντής της Πανελλήνιας Τράπεζας  Ξάνθης Κοσμάς Σεργένης, που κατέθετε ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής, διαπίστωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα το έγγραφο ήταν παραποιημένο !

Επιπρόσθετα έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι στην περιοχή της Ξάνθης αλλά και στη χώρα έχει εντοπιστεί -από τις αντίστοιχες υποθέσεις που εμπλέκεται ο κατηγορούμενος-  βεβαίωση της Τράπεζας με την υπογραφή του που βεβαιώνει ότι διαθέτει καταθέσεις 330.000 ευρώ,  που είναι πλαστό και για το οποίο έχει ενημερωθεί η Διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να κινηθεί αναλόγως !

Ο  κατηγορούμενος επιχειρηματίες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή, με βάση και την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας Σοφίας Χατζηκώστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχική κατηγορία ήταν για υπεξαίρεση και μετετράπη σε απάτη.

Πηγή: http://www.xanthipress.gr/18-mines-filakisi-se-epichirimatia-tis-xanthis-pou-eperne-chrimata-ke-iposchotan-ependisis-sto-espa/

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα: Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

AP23302283789661

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα: Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες από Παλαιστινίους αλλά και ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου,…

Σοβαρή καταγγελία τουριστών στην Κέρκυρα: 9χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα από κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

reuma

Σοβαρή καταγγελία τουριστών στην Κέρκυρα: 9χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα από κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

Το παιδί ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Νέα οπαδική επίθεση με μία σύλληψη – Ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι διανομέα

delivery

Θεσσαλονίκη: Νέα οπαδική επίθεση με μία σύλληψη – Ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι διανομέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

Κασσελάκης: Έχουμε αναστηθεί και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία – Θέλουμε λιγότερη λιτότητα

kasselakis

Κασσελάκης: Έχουμε αναστηθεί και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία – Θέλουμε λιγότερη λιτότητα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων ευρωεκλογών που…