Σε φρικτά βασανιστήρια υπέβαλαν Ραβίνοι άνδρες για να τους αναγκάσουν να δώσουν διαζύγιο στις συζύγους τους

Ο εφιάλτης των ανδρών που αρνούνταν να συναινέσουν σε διαζύγιο είχαν γίνει τέσσερις ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών…

ravinos

Ο εφιάλτης των ανδρών που αρνούνταν να συναινέσουν σε διαζύγιο είχαν γίνει τέσσερις ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών στη Νέα Υόρκη. Οι πέντε άνδρες κατηγορούνται πως απήγαγαν και βασάνιζαν τα θύματά τους, προκειμένου να τους «πείσουν» να δώσουν το διαζύγιο με βάση τους κανόνες που ορίζει η θρησκεία τους.

Οι ραβίνοι εισέπρατταν χιλιάδες δολάρια, προκειμένου να αποσπάσουν με τη βία από τα θύματά τους, το «get», ένα έγγραφο το οποίο ο Εβραίος σύζυγος πρέπει να χορηγήσει στη σύζυγό του ώστε το διαζύγιο να βγει σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο. Χωρίς αυτό, η γυναίκα παραμένει «agunah», δηλαδή «φυλακισμένη» στον γάμο της.

Το 2009, ένα θύμα είχε πέσει θύμα απαγωγής κι είχε μεταφερθεί από το Μπρούκλιν (της Νέας Υόρκης) στο Λέικγουντ, στη γειτονική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας. Του επιτέθηκαν, τον κλείδωσαν σε ένα φορτηγάκι, τον έδεσαν, τον χτύπησαν και χρησιμοποίησαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, μέχρι εκείνος να δεχτεί να υπογράψει.

Η δικογραφία αναφέρεται επίσης στην επίθεση που διέπραξαν το 2010 εναντίον ενός ισχυρογνώμονα συζύγου από το Μπρούκλιν που οδηγήθηκε στο Λέικγουντ- όπου διέμενε ο ένας εκ των ραβίνων- αυτήν την φορά με τη δικαιολογία μιας έρευνας για το Ταλμούδ. Μια άλλη επίθεση διαπράχθηκε επίσης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2011.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Αύγουστο, όταν πράκτορες του FBI υποδύθηκαν μέλη οικογενειών που ήρθαν σε επαφή με έναν από τους κατηγορούμενους, τον Μέντελ Επσταϊν. Εκείνος τους ζήτησε 60.000-70.000 δολάρια για να τους εξασφαλίσει το πολυπόθητο έγγραφο, από τα οποία τα 50.000- 60.000 θα κατέληγαν σε εκείνους που θα εξανάγκαζαν τον άνδρα να το παραχωρήσει και 10.000 στο θρησκευτικό δικαστήριο που θα επικύρωνε την διαδικασία.

Η απαγωγή και ο βασανισμός του συζύγου είχε προγραμματισθεί και οργανωθεί για την 9η Οκτωβρίου το βράδυ σε μια αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϊ. Οκτώ άνδρες έφθασαν με δύο μαύρα φορτηγάκια, φορώντας μάσκες του σκι και έχοντας μαζί τους πλαστικές σακούλες, χειρουργικές λεπίδες, ένα κατσαβίδι και σχοινί, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Οι 4 ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών διώκονται για συνωμοσία με σκοπό την απαγωγή, απαγωγή ή απόπειρα απαγωγής, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Πολ Φίσμαν. Οι 4 συνεργοί δήλωσαν ένοχοι για εκβιασμό με σκοπό την απόσπαση χρημάτων. Οι 5 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…