Σε… ευρωπαϊκή δικαστική περιπέτεια ο Άδωνης Γεωργιάδης μετά τη διπλή προσφυγή Τουλουπάκη στο ΕΔΔΑ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έγινε γνωστό σήμερα ότι προσέφυγε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ως συνέχεια των συντονισμένων επιθέσεων που έχει δεχτεί από κρατικούς λειτουργούς τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της κ. Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, η εισαγγελέας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δύο προσφυγές, παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Χειρδάρης, «η πρώτη αφορούσε την ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τουλουπάκη θέτει στο στόχαστρό της τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος με κάθε ευκαιρία την κατηγορούσε δημόσια σε συνεντεύξεις του σε πανελλαδικά μέσα για «κατάχρηση εξουσίας», προχωρώντας μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω όταν σε μία συνέντευξή του, υποστήρηξε ότι η κ. Τουλουπάκη «πρέπει να πάει φυλακή».

Παράλληλα, ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει ότι η κ. Τουλουπάκη παραβίαζε το ελληνικό Σύνταγμα απαξιώνοντας εκ νέου το τεκμήριο της αθωώτητας.

Η δεύτερη προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη, όπως αναφέρει και πάλι ο δικηγόρος της Βασίλης Χειρδάρης, αφορά την σοβαρή παραβίαση της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητάς της μέσω του τρόπου άσκησης σε βάρος της ποινικής δίωξης, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της από εμπεριστατωμένο πόρισμα Αντεισαγγελέα του ΑΠ, διαμαρτυρόμενη για τη μη τήρηση της νομιμότητας».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη διάταξη αρχειοθέτησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Σοφουλάκη, σε αντιδιαστολή με την παραγγελία άσκησης δίωξης σε βάρος της από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ευαγ. Ζαχαρή.

Η κ. Τουλουπάκη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, η οποία τελικά αρχειοθετήθηκε.

Μήνυμα…”ενότητας” στέλνει ο Μητσοτάκης από την Τήνο την ώρα που δεκάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Έβρο

AP - Μητσοτακης

Μήνυμα…”ενότητας” στέλνει ο Μητσοτάκης από την Τήνο την ώρα που δεκάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Έβρο

Περίπου 40 πρόσφυγες και προσφύγισσες σαν την Μαρία και την οικογένειά της βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε…

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Τον είχα δει με τα μάτια μου να τη χτυπάει» – Οι καταθέσεις για τη 17χρονη Νικολέττα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Τον είχα δει με τα μάτια μου να τη χτυπάει» – Οι καταθέσεις για τη 17χρονη Νικολέττα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις πρότερες παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές του νεαρού γυναικοκτόνου.