Εφιαλτικό το σκηνικό στο Μάζι της Μαλεσίνας – Πολλά τα ανοικτά πύρινα μέτωπα (Video)

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή Μάζι, στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Η πυρκαγιά απομακρύνθηκε από…

korinthos1

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή Μάζι, στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Η πυρκαγιά απομακρύνθηκε από χθες το απόγευμα από τον οικισμό όμως μπήκε σε πευκόφυτο δάσος με αποτέλεσμα να πάρει τεράστιες διαστάσεις και πλέον να έχει ανοίξει σε δύο μέτωπα. Ένα στο Μάζι και ένα με κατεύθυνση την Λάριμνα. Όπως έλεγε κάτοικος της περιοχής, τα πύρινα μονοπάτια από χθες το μεσημέρι μέχρι και τώρα έχουν ακολουθήσει αλλόκοτες διαδρομές, γιατί οι κατευθύνσεις των ανέμων άλλαζαν κάθε τόσο και λίγο με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και τα πράγματα πολύ επικίνδυνα. Μάλιστα, σε Μάζι και Μαλεσίνα χτύπησαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους. «Παρακαλάμε να βρέξει για να γλυτώσουμε από τον εφιάλτη…», είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport, ο οποίος έχει ζήσει από κοντά όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό το τελευταίο 24ωρο. 

 

 

Στο σημείο επιχειρούν πολυάριθμες δυνάμεις και κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που έχει εξαπλωθεί σε μία τεράστια έκταση γύρω από τα χωριά της περιοχής. Συγκεκριμένα, στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 26 οχήματα και 63 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ενδεικτικό της κατάστασης που κλήθηκε το τελευταίο 24ωρο να αντιμετωπίσει η Π.Υ. είναι ότι από χθες μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα έχουν ξεσπάσει 79 πυρκαγιές σε όλη την χώρα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Καματερό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η πυρκαγιά στον Καματερό, στο Ποικίλο Όρος και συγκεκριμένα μέσα σε χαράδρα με χαμηλή βλάστηση, κάτω από τις κεραίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 άντρες με 10 οχήματα, όπου παραμένουν για τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

 

 

 

Σε ύφεση η φωτιά στο Γαλατάκι- Τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές

Σε ύφεση βρίσκεται από τα ξημερώματα η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον οικισμό Γαλατάκι Κορινθίας, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. ενώ από την φωτιά υπέστησαν ζημιές τρία σπίτια και ένας πυροσβέστης, που αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.


Σε ύφεση η φωτιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας

Σε ύφεση από χθες το απόγευμα βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Αγιόκαμπο Λάρισας, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές δύο σπίτια. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.


Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…