Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Μεσσηνία, Κω, Ρόδο, Κρήτη και Εύβοια

Σε πύρινο κλοιό όλη η χώρα

5352593 0

Πύρινη κόλαση επικρατεί σε όλη τη χώρα καθώς εκτός από τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, υπάρχει αναζωπύρωση του μετώπου που ξέσπασε χθες στη Μεσσηνία, ενώ ταυτόχρονα ξέσπασαν νέες εστίες σε Εύβοια, Κω και Ρόδο.

Μεσσηνία

Συγκεκριμένα σήμερα αναζωπυρώθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας ώστε να εκκενώσουν τώρα προς Κορώνη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας εκκενώστε τώρα προς Κορώνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Κως

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο νησί της Κω, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Μαρμαρωτό” στην πόλη της Κω, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή  και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για τον άμεσο περιορισμό της. 

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει προς το δάσος του Ασκληπιείου.

Λακωνία

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

Ρόδος

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο, έχουν εκδηλωθεί από το μεσημέρι λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι σταδιακά ενισχύονται.

Για την αντιμετώπισή τους γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και από τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η καταστροφή που έχει προκληθεί υπολογίζεται σε 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.

Ευβοια

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Κριεζά της Εύβοιας στη νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και καίει ανεξέλεγκτα.

Ολόκληρη η περιοχή έχει γεμίσει από καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί καθιστώντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο. Πυροσβεστικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνονται στα Κριέζα ενώ σύμφωνα με του κατοίκους «η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και η πυροσβεστική ενημερώνει τους κατοίκους για την πιθανότητα εκκένωσης στο χωριό Κριεζά».

Ηράκλειο Κρήτης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου στα όρια με την περιοχή του Αγίου Θωμά.

Σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ με εννέα οχήματα υδροφόρες και 30 άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά η οποία αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Αρχικά την πυρόσβεση ενίσχυσε το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο μόλις τώρα αποσύρθηκε καθώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κρίθηκαν κατάλληλες να δράσουν μόνες τους.

Σε επιφυλακή βρίσκεται όμως το ελικόπτερο Ericson που σταθμεύει στα Χανιά.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

4562797

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

Σε μια όχι και τόσο καλή λίστα βρίσκονται τρία Ελληνικά νησιά συμφωνά με λίστα της…