Σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια - Χάφταρ στο υπουργείο Εξωτερικών

Η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Λιβύης έρχεται δύο ημέρες πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο, στην οποία η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί

NewsRoom 17/01/2020 | 10:39

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Πέμπτης, ιδιωτική συνάντηση του κ. Δένδια με τον στρατάρχη Χάφταρ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του LNA θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Λιβύης έρχεται δύο ημέρες πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο, στην οποία η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί.

Την Πέμπτη όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας ο οποίος βρέθηκε εκτάκτως στη Λιβύη για συζητήσεις με τον στρατάρχη πήρε από αυτόν το «πράσινο φως» για την εκεχειρία ώστε να διεξαχθεί ομαλά η Διάσκεψη του Βερολίνου.

«Ο στρατηγός Χάφταρ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνδράμει στην επιτυχία των συζητήσεων για τη Λιβύη και είναι διαθέσιμος να συμμετέχει. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να διατηρήσει την υπάρχουσα εκεχειρία», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ.