«Πύρρειος» νίκη για την Μέι – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

Η Τερέζα Μέι κατάφερε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

may 2

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, με την βρετανίδα πρωθυπουργό να καταφέρνει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη.

Οι πληροφορίες που ήθελαν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος να δηλώνουν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης τελικά επιβεβαιώθηκαν, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια, με την Τερέζα Μέι να παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε νωρίτερα ανακοινώσει στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, γεγονός που έπαιξε καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Η Τερέζα Μέι είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών.

Η ενεργοποίηση της πρότασης μομφής

Ενεργοποιήθηκε από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η διαδικασία για την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της. Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

«Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος», διευκρίνισε ο Μπρέιντι. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε.

«Θα δώσω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής. “Υπηρέτησα αυτό το κόμμα”, είπε χαρακτηριστικά, ”και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις στην σημερινή ψηφοφορία”. “Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας”.  “Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον”, είπε, εκφράζοντας την εκτίμησή της ότι μια συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, “είναι στο χέρι μας”.

“Συναντήθηκα χθες με ηγέτες της ΕΕ, σημειώνουμε πρόοδο”, είπε η Μέι και σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο και δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο όπως είχε προγραμματίσει. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους Εργατικούς.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…