Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου – Καταγγέλλει αυθαίρετη καταγραφή των διαδηλωτών η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη

«Καταλαβαίνουμε αυτό το φακέλωμα που πάει»

5431408

Σε εξέλιξη η μαζική πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγο πριν τις 17.00 μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Λεγάκη: Παραβιάζεται ολόκληρο το νομοθετικό οικοδόμημα της Ελλάδας

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες των αστυνομικών που καταγράφουν με κάμερα τη διαδήλωση, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποιο βίαιο περιστατικό. Στο σημείο βρέθηκε και η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η οποία σε δηλώσεις της καταδίκασε την καταγραφή κάνοντας λόγο για «φακέλωμα» και τονίζοντας ότι παραβιάζεται «ολόκληρο το νομοθετικό οικοδόμημα της Ελλάδας».

«Εν έτει 2021, με το ισχύον Σύνταγμα και τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, και φυσικά όλες τις διατάξεις για την προστασία των πολιτικών φρονημάτων, αυτό παραβιάζει ολόκληρο το νομοθετικό οικοδόμημα της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση το ότι περνάνε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η αστυνομία έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καταγράψει όσους κατεβαίνουν στην πορεία του πολυτεχνείου, καταλαβαίνουμε αυτό το φακέλωμα που πάει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο αστυνομικός που καταγράφει τη διαδήλωση, απαντώντας σε πιεστικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Άννας Νίνη, ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι έχει εντολές.

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων