Newsroom

Newsroom

Σε έξαρση η πανδημία με ρεκόρ διασωληνωμένων – Κλείνουν όλα τα σχολεία για δύο εβδομάδες

Nέα κυβερνητικά μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας που βρίσκεται σε έξαρση - Αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων και κλείσιμο σχολείων για δύο εβδομάδες

5073865

Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας για δύο εβδομάδες από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 του μηνός, ενώ στο «βαθύ κόκκινο» εντάχθηκαν κι άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μέχρι τις 29 του μήνα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύει το τριήμερο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα υπάρξει καμία ειδική ρύθμιση. «Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους υπάρχοντες περιορισμούς», σημείωσε.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων, ενώ θα ισχύει με τα ιδία κριτήρια και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι Π.Ε ΑττικήςΒοιωτίαςΕύβοιαςΦθιώτιδαςΦωκίδαςΑργολίδαςΑρκαδίαςΚορινθίαςΘεσσαλονίκηςΆρταςΘεσπρωτίαςΗρακλείου ΚρήτηςΣάμουΛευκάδας καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων, ο Δήμος Ρόδου, ο Δήμος Χίου και ο Δήμος Ανωγείων.

Παράλληλα εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» μέχρι τις 22 Μαρτίου οι Π.Ε ΧαλκιδικήςΕυρυτανίαςΛέσβου, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο». 

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Στην αρχή της τοποθέτησής της, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες ξεπέρασε τις 2.000 ανά ημέρα, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 4,5%. 

Στην Αττική έχουν εντοπιστεί πάνω από 10.000 ενεργά κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να εμφανίζει την υψηλότερη επιβάρυνση, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 92%. «Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «ακόμη και σήμερα βρισκόμαστε σε άνοδο της μεταδοτικότητας», ενώ για τις μεταλλάξεις υπογράμμισε ότι η εμφάνισή τους «άλλαξε τις ισορροπίες».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η εισήγηση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είναι η συνέχιση της διαδικασίας των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Νέο άλμα στις διασωληνώσεις

Για μία ακόμη ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 2.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ συνεχίζεται η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ 49 εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους