Newsroom

Newsroom

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Λακωνία και Ρόδο

Χωρίς ενιαίο μέτωπο οι τρεις μεγάλες πυρκαγιές - Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη

ΕΚ - Πυρκαγια

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν όλο βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές στα μέτωπα της Δυτικής Αττικής, τη Λακωνία και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι βελτιωμένη και στις τρεις πυρκαγιές όπου πλέον δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο μέτωπο αλλά μόνο μικρές εστίες φωτιάς, όμως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και σήμερα υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής τους.

Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στην Λακωνία επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ χθες έγιναν τρεις συλλήψεις ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για πέντε περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…