Σε επιφυλακή για το μεσογειακό κυκλώνα – Θα φέρει κύμα 11 μέτρων

Προ των πυλών βρίσκεται ο μεσογειακός κυκλώνας ο οποίος σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου.

5badfac21dc5249a7f8b45b0

Αυτή τη στιγμή ο κυκλώνας βρίσκεται Νοτιοδυτικά της χώρας μας μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου και περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, αναμένεται να βρίσκεται πάνω στα Κύθηρα.

Στη συνέχεια, ο «Ζορμπάς» ή ο «Ξενοφών» όπως έχει ονομαστεί, θα ακολουθήσει πορεία προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας (το πρωί του Σαββάτου) αρχικά την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στη συνέχεια θα «χτυπήσει» στην Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και το πρωί της Κυριακής θα… φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ίσως τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα και ήδη η ΕΜΥ έχει 

Δείτε ζωντανά που βρίσκεται ο κυκλώνας

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Τα γαλάζια και μπλε χρώματα δίνουν τα ύψη βροχής ανά τρίωρο – Πάνω αριστερά δίνεται η θέση του Ξενοφώντα στις 15:00 της Παρασκευής 28/09, πάνω δεξιά στις 21:00, κάτω αριστερά στις 09:00 του Σαββάτου 29/09 και κάτω δεξιά στις 15:00 του Σαββάτου


Θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» τα Κύθηρα

Ο κυκλώνας αναμένεται να βρέσκεται στα Κύθηρα 

αύριο περίπου στις 12 το μεσημέρι. Ήδη στο νησί πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που  φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ και δημιουργούν τεράστια κύματα. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα τέσσερα χωριά στο νησί. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά.