Σε ένα κόσμο γεμάτο με Καμένα Βούρλα ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της Τήλου

Σε ένα κόσμο γεμάτο με Καμένα Βούρλα ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της Τήλου, όπου αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο...

Εκατό-εκατό πενήντα (παραπάνω δεν ήταν…) «Χούλιγκαν» «εθνοψεκασμένοι» υπάνθρωποι  εμπόδισαν το φορτηγό με φαγητό και κουβέρτες για τα 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα και στη συνέχεια πήγαν και έξω από το ξενοδοχείο για να μην μπορέσουν να βγουν και να προμηθευτούν φαγητό. Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα Καμένα Βούρλα  σου προκαλούν εμετό, και συνένοχη είναι η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους που  έσπειρε εθνικούς  ρουφιάνους και  θερίζει  Καμμένα Βούρλα.

Φυσικά τα γεγονότα προκαλούν αηδία ακόμα και τους φιλήσυχους πολίτες (σ.σ τα Καμένα Βούρλα έχουν περίπου 2700 κατοίκους) που ξαφνικά τους φέρνουν αντιμέτωπους με μια ομάδα που είναι ένα συνονθύλευμα ακροδεξιού μίσους, αρνητών κορονοϊού, θλιβερών νοικοκυραίων, που έχουν ώς σκοπός τους είναι να κλέψουν 5” διασημότητας για να διαφημίσουν στην κοινωνία την ύπαρξη τους αλλά και την μιζέρια τους, και  αναγκάζουν και την υπόλοιπη κοινωνία να  μπαίνουν στο στόχαστρο της απαξίωσης. Δεν είναι τυχαία η ατάκα που ανάρτησε  χρήστης  και κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στα social media. «Στα Καμένα Βούρλα δεν θα σταματήσω ποτέ. Ούτε για κατούρημα». 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν από  εκείνους τους λίγους ακροδεξιούς, εθνικιστές, Μακεδονομάχους που  στο πρόσωπο αυτών των παιδιών βλέπουν το “εχθρό”. Στο πρόσωπο αυτών των προσφυγόπουλών, όμως δεν βλέπουν το δικό τους πρόσωπο, ή το πρόσωπο των παιδιών τους. 

Μέσα σε όλη αυτή τη σκοταδιστική επαναληπτικότητα, υπάρχει και το φως στο τούνελ που δείχνει τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που αντιστέκεται σε όλους εκείνους που σε πείσμα των καιρών θέλουν να δείξουν ότι οι πρόσφυγες θα αλλοιώσουν τον «μπολιτισμό» μας.

Όπως στην Τήλο που ανοίγει την αγκαλιά και τα σχολεία της σε 11 προσφυγόπουλα. Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου Δήμου Τήλου:

«To σχολικό κουδούνι χτύπησε ξανά και στην Τήλο! Ο Manacib, 12 ετών και ο Serge, 10, δύο αδέρφια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που η φετινή σχολική χρονιά τους βρίσκει πίσω από τα θρανία ενός κανονικού σχολείου μετά από πολύ καιρό. 

Η οικογένειά τους, μαζί με πέντε ακόμα οικογένειες προσφύγων, έχει βρει στο όμορφο νησί της Τήλου τη δυνατότητα να κάνει μια νέα αρχή με ηρεμία και ασφάλεια. Το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του νησιού έχουν καλωσορίσει τα παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας που μένουν εκεί στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA. Ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή δύναμη και μια όμορφη χρονιά για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!»

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας και σχολιάζοντας αρνητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν έγραψε: «Και ξαφνικά πανικός στα σοσιαλ από αυτή την φωτογραφία… 11 προσφυγόπουλα στο σχολείο της Τήλου, σήμερα περιμένουμε την δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας για ρεπορτάζ, πολλά τα θετικά σχόλια, υπάρχουν κ οι διαφορετικές απόψεις, ε κρατήστε τες μακρυά από εμάς! Φασίστες!»
 

».

Φυσικά η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social έγινε ήδη viral. Απόδειξη ότι όποιος τα βάζει με παιδιά δεν πρέπει να έχει χώρο ύπαρξης μέσα σε μια κοινωνία η οποία θέλει να λέει πως σέβεται τον εαυτό της.  Σε ένα κόσμο γεμάτο με Καμένα Βούρλα ας ακολουθήσουμε λοιπόν τον δρόμο της Τήλου, όπου αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο…

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους