Σε είδα με τη μάνικα φορούσες κοντομάνικα

Οι κάτοικοι της Αθήνας που ανάπνευσαν τη μολυσμένη μυρωδιά των καμένων και μάζεψαν από τα μπαλκόνια τους τη στάχτη από την καταστροφή, μπορούν να είναι αισιόδοξοι. Επιτέλους απέκτησαν κουλτούρα εκκενώσεων.

294576bd9c2de38e3f567020e021ef12 2

Το ανέφερε περιχαρής ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ότι έχουμε μια κουλτούρα εκκενώσεων αποτελεί συλλογική κατάκτηση της χώρας». Και υποσχέθηκε: «Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι». Αναρωτιέσαι εάν είναι δυνατόν μετά από μια τέτοια ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή, χάθηκε το10% του δασικού μας πλούτου, να χρησιμοποιούνται τέτοια επιχειρήματα και να δίνονται τέτοιες υποσχέσεις. Είναι δυνατόν ένας σοβαρός και λογικός άνθρωπος να επικαλείται τέτοια πράγματα; Ένας πρωθυπουργός;

Κι όμως αυτός ο άνθρωπος μας κυβερνά. Και αν η πολιτική του παρουσία δεν ήταν τόσο τραγικά καταστροφική, θα γελούσαμε μαζί του, θα γινόταν νούμερο επιθεώρησης, ή ήρωας στις γελοιογραφίες του ΑΡΚΑ. Δυστυχώς οι τρεις πολιτικές οικογένειες που κυβερνούν συνεχώς τα τελευταία πενήντα χρόνια τη χώρα μας, μας προμηθεύουν πλέον με ότι πολιτική «σαβούρα» διαθέτουν. Το είδαμε στον Γιωργάκη, το ζήσαμε στον Κωστάκη, δυστυχώς το βιώνουμε εντονότερα στον Κυριάκο.

Τα ηχηρά πολιτικά ονόματα Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης, με τις πολιτικές και κυρίως τις οικονομικές τους γνωριμίες, τη τεχνογνωσία της ίντριγκας και τον μηχανισμό που κληρονομούν από τον μπαμπά και τους στηρίζει, καταφέρνουν να κατακτήσουν την εσωκομματική εξουσία και στο τέλος γίνονται πρωθυπουργοί. Και εκεί τα κάνουν μπάχαλο και τα θαλασσώνουν. Και το πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Με τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη μάλλον ξεμπερδέψαμε οριστικά. Με τον Κυριάκο ζούμε  το δράμα μας. Από αποτυχία σε αποτυχία, εκτός τόπου, χρόνου και λογικής, έχοντας τρομακτική επικοινωνιακή υποστήριξη, ανίκανος ν’αντιληφθεί που πατά και που βρίσκεται, κυβερνά μέσα στα ψέματα και στα fake news. «Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι». Kαι καμαρώνει που ως χώρα αποκτήσαμε «κουλτούρα εκκενώσεων».

Ο Κυριάκος αισιοδοξεί ότι στις μελλοντικές φωτιές θα τα καταφέρει καλύτερα. Και τώρα που αποκτήσαμε κουλτούρα εκκενώσεων θα καίμε τις πόλεις, τα χωριά και τη φύση μας, αλλά θα σώζουμε τις ζωές μας. Είναι με άλλα λόγια αυτό που μας είπε ο εθνικός μας μπάτσος, που εν τέλει έγινε εθνικός μας πυροσβέστης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…