Σε εφαρμογή 5ωρη κατάπαυση του πυρός στην Γάζα

Η πεντάωρη «παύση» των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα το πρωί, δέκατη ημέρα της…

g 0

Η πεντάωρη «παύση» των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα το πρωί, δέκατη ημέρα της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στους παγιδευμένους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα να έχουν πρόσβαση σε προμήθειες και ιατρική φροντίδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ολιγόωρη αυτή κατάπαυση του πυρός έπειτα από πρόταση των Ηνωμένων Εθνών, όμως το Ισραήλ προειδοποίησε ότι «εάν η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλευθούν αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο, θα απαντήσει σθεναρά», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά του παλαιστινιακού εδάφους, έπειτα από την αποτυχία της μεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Η αιγυπτιακή πρόταση έγινε δεκτή από το Ισραήλ, αλλά απορρίφθηκε από τη Χαμάς.

Τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά του χθεσινούς βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους 8 παιδιά. Τέσσερα από τα παιδιά σκοτώθηκαν στην παραλία της πόλης της Γάζας, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν καλύβα ψαρά. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στόχος ήταν θέση της Χαμάς και ότι ερευνά το περιστατικό.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…