Σε εξέλιξη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη στις 10:00 στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου μετα μέτρα και τα αντίμετρα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες Τρίτη από τα μέλη των αρμοδίων Επιτροπών της Βουλής, με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισένη για την Πέμπτη.

5903034a1dc524f03a8b4732 1

Υπέρ τον νομοσχεδίου τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε επί της αρχής. Επί των άρθρων ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν επιφύλαξη, ενώ το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα εκτός από το 71.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των Επιτροπών πάντων υπήρξε ένταση με τον υπουργό Οικονομικών να απαντάει στην αντιπολίτευση που τον καλούσε σκωπτικά να παραιτηθεί εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου και τον κατηγορούσε για «ψέματα».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον Μάκη Βορίδη ο οποίος δήλωσε για τον υπουργό Οικονομικών ότι «δεν φοράει παντελόνια» σημείωσε: «σας προκαλώ να μου πείτε ένα ψέμα. Πάρτε τα πρακτικά και βρείτε πού λέω εγώ ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα. Αν το βρείτε θα είμαι ψεύτης. Αν δεν το βρείτε θα πείτε ότι εσείς είστε ψεύτης».

«Δεν περίμενα από εσάς κ. Βορίδη να μιλήσετε για παντελονάτους και να πέσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου» σχολίασε επίσης ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας έτσι και στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος επίσης έλεγε νωρίτερα με ειρωνικά ύφος «παντελονάκια δεν φοράτε».

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «στο Μεσοπρόθεσμο που υπογράψατε το 2011 και αφορούσε την περίοδο 2012 – 2015 δεσμευτήκατε για πλεονάσματα ανω του 6% από το 2014 και μετά. Μη μας εγκαλείτε λοιπόν».

Ως προς το αφορολόγητο είπε πως «τον Μάιο του 2016 αντιμετωπίζαμε τους Θεσμούς που ήθελαν μέτρα κοφτά μέσα σε αυτά και το αφορολόγητο. Δώσαμε μάχη να μην μειωθεί και το καταφέραμε. Το ΔΝΤ ήθελε τελικά να το επιβάλει και εμείς παλέψαμε για αντίμετρα». 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…