Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη η εκκένωση του Χαλεπίου από αμάχους και αντάρτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχεδόν 1000 άτομα έχουν μέχρι τώρα μεταφερθεί έξω από την κατεστραμμένη πόλη του Χαλεπίου με κατεύθυνση προς την πόλη της Ιντλίμπ, μέσα από ειδικό διάδρομο, με 20 λεωφορεία και 10 ασθενοφόρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η DW επικαλούμενη δηλώσεις Σύριων Αξιωματούχων.

5852a9a81dc524447d8b459d

Η κυβέρνηση της Συρίας εγγυήθηκε ασφαλές πέρασμα σε όλους τους ένοπλους που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Με εντολή του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το ρωσικό κέντρο επιτήρησης της ανακωχής, ετοιμάζει την εκκένωση των εναπομεινάντων ανταρτών και των οικογενειών τους, από της ανατολικές συνοικίες τους Χαλεπίου, σε συνεργασία με τις Αρχές της Συρίας» αναφέρει το υπουργείο.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε πως αυτοκινητοπομπή με λεωφορεία και ασθενοφόρα γεμάτα με τραυματίες εγκατέλειψαν τον θύλακα.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή τραυματισμένοι μαχητές ήταν μεταξύ αυτών που έφυγαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο «951 άτομα, μεταξύ των οποίων 200 ένοπλοι και 108 τραυματίες συμπεριλαμβανομένων ανταρτών» ήταν στο πρώτο κονβόι.

«Τα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έφθασαν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας ομάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης κοντά στην κοινότητα Καν αλ Ασάλ, συμπληρώνοντας πως οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) 21 λεωφορεία και 19 ασθενοφόρα που μεταφέρουν αμάχους και τραυματίες αναχώρησαν από το ανατολικό Χαλέπι με κατεύθυνση τις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση.

Φεύγουν από το Χαλέπι και οι αντάρτες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η πρώτη φάλαγγα λεωφορείων που μεταφέρει αντάρτες έφυγε από το ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο αυτό, τα πρώτα λεωφορεία και ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες και αμάχους έφυγαν από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου.

Περίπου δεκαπέντε οχήματα που μετέφεραν κυρίως τραυματίες και τις οικογένειές τους, έφυγαν από τη συνοικία Αλ-Αμιρίγια και έφθασαν στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις συνοικία Ραμούσα, απ΄όπου θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Οχήματα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, που έφεραν τις σημαίες των δύο οργανισμών, άνοιγαν τον δρόμο στην πομπή με τα 13 ασθενοφόρα και τουλάχιστον 20 λεωφορεία που αναχώρησε από τον θύλακο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Είναι η πρώτη πομπή που φεύγει από την πόλη βάσει μιας συμφωνίας με την οποία οι αντάρτες θα παραδώσουν την περιοχή στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…