Newsroom

Newsroom

Σε δημοπρασία βγαίνουν φωτογραφίες από χαμένη ταινία του Χίτσκοκ

Μια συλλογή φωτογραφιών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την χαμένη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «The Mountain Eagle», του βωβού κινηματογράφου, πρόκειται…

Μια συλλογή φωτογραφιών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την χαμένη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «The Mountain Eagle», του βωβού κινηματογράφου, πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Λος Άντζελες το Δεκέμβριο.

Πρόκειται για 59 φωτογραφίες που προορίζονταν για την προσωπική συλλογή του θρυλικού σκηνοθέτη και όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History από αυτές, 35 φωτογραφίες προέρχονται από τη βωβή ταινία του 1929 «Ο κάτοικος της νήσου Μανξ» (The Manxman), ενώ 24 από την ταινία «Ο Αετός του Βουνού» του 1920, οι οποίες και αναμένεται να τραβήξουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι φωτογραφίες αναμένεται να στοιχίσουν στους επίδοξους αγοραστές γύρω στα 25.000 δολάρια, κατά τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Ο οίκος δημοπρασιών περιγράφει τη συλλογή φωτογραφιών σαν ένα σπάνιο «θησαυρό» του Hollywood που θα ανοίξει ένα παράθυρο σε μία από τις πολυτιμότερες «χαμένες» ταινίες. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης που πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 1980 είχε χαρακτηρίσει τη δεύτερη ταινία του «The Mountain Eagle» ως απαίσια.

Στην υπόθεση του έργου, μια δασκάλα ενός μικρού χωριού συκοφαντείται από έναν ηλικιωμένο πλούσιο, ο οποίος την παρενοχλεί συστηματικά και εκείνη δεν ενδίδει. Αναγκάζεται τότε να καταφύγει σε ένα βουνό όπου γνωρίζει και παντρεύεται έναν ερημίτη.

Όμως, οι περιπέτειές της δεν σταματούν, αφού ο ηλικιωμένος κατηγορεί τον άντρα της για την εξαφάνιση του γιου του και έτσι συλλαμβάνεται. Η εμφάνιση του γιου αποκαθιστά την αλήθεια. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μπέρναρντ Γκέτζκε, Νίτα Νάλντι, Μάλκολμ Κην.