Newsroom

Newsroom

Σε δίκη μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης λόγω κινητοποιήσεων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές κατηγορούνται λόγω συμμετοχής τους σε…

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές κατηγορούνται λόγω συμμετοχής τους σε σχολικές κινητοποιήσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αναφέρει «Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!», προσθέτοντας «οι 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κατηγορούνται επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά παιδεία αντίστοιχη των αναγκών τους. Οι μαθητές θα δικαστούν με την κατηγορία της παρεμπόδισης ομαλής λειτουργίας δημόσιου σχολείου, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το φθινόπωρο του 2010. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που αξιοποιεί τις αστυνομικές αρχές για παραπλάνηση των μαθητών, και την μη σύννομη λήψη των απολογιών τους».
Η ΕΛΜΕ επίσης κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στις 29-3-2012, με τους εκπαιδευτικούς να παρίστανται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: «Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας. Ζητάμε την αθώωση των μαθητών μας. Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση. Καταδικάζουμε τις κλήσεις των Διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα για να καταδίδουν τους μαθητές τους. Να καταργηθεί άμεσα η «πράξη νομοθετικού περιεχόμενου» δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…