Newsroom

Newsroom

Σε δίκη 18 μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" για επιθέσεις από το 2008 έως το 2011

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών 18 κατηγορούμενος για συμμετοχή…

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών 18 κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Από τους παραπεμφθέντες κάποιοι έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις για ενέργειες σε βάρος των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Η νέα παραπομπή αφορά σειρά βομβιστικών επιθέσεων της οργάνωσης από το 2008 έως και το 2011 και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των εκρήξεων, της συνέργιας σε εκρήξεις, κ.ά.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι 18 κατηγορούμενοι, αφορούν περισσότερες από 200 ενέργειες , με συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις της.

Κάποιες είναι η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η έκρηξη μηχανισμού που είχε σταλεί σε φάκελο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκρηξη στα Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού, η βομβιστική ενέργεια πριν από προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως, οι βομβιστικές ενέργειες σε βάρος των των Μίμη Ανδρουλάκη και Μαριέτας Γιαννάκου.