Newsroom

Newsroom

Σε διεθνές συνέδριο για τα μνημόνια στο Δουβλίνο ο Τσίπρας

Στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας μεταβαίνει στις 10-11 Μαρτίου για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής…

tsipras 40

Στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας μεταβαίνει στις 10-11 Μαρτίου για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο, ενώ θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, κόμματα της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας.

Το διεθνές συνέδριο συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», στο οποίο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή πληθώρας πολιτικών εκπροσώπων, διανοουμένων και εκπρόσωπων κοινωνικών φορέων.

 Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.

Η εκδήλωση συνολικά, όσο και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πραγματοποιούνται μόλις τρεις μέρες μετά το συνέδριο, στην ίδια πόλη, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο θα μετάσχουν τόσο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κλοντ Γιουνκέρ, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…