Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που φέρεται να ζήτησε… πολιτικό μέσο για να σταλεί πυροσβεστικό

Η καταγγελία από τον πρόεδρο του χωριού Χώρα Γορτυνίας οδήγησε σε ΕΔΕ σε βάρος του

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου που φέρεται να ζήτησε… πολιτικό μέσο από τον πρόεδρο του χωριού Χώρα Γορτυνίας, Δημήτρη Δημητρακόπουλο, προκειμένου να σταλούν στην περιοχή του πυροσβεστικά μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: “Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα”.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας χθες στο arcadiaspot.gr, ο κ. Δημητρακόπουλος είχε καταγγείλει, με τη φωνή του να “σπάει” από το παράπονο, τα εξής: “Ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας ρώτησε την Πυροσβεστική αν μπορεί να σταλεί ένα πυροσβεστικό για να σβήσει τα σπίτια που καίγονταν. Αρνήθηκαν να στείλουν και ο Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο”.

 

Μιλωντας αργότερα στο documentonews.gr, εξήγησε: “Ο ταξίαρχος ήταν ¨νοματάρχης¨ παλιά στο χωριό και γι΄ αυτό μίλησα έτσι. Το παλικάρι μου είπε ότι ενημέρωσε την Πυροσβεστική και του απάντησαν ότι δεν μπορούν. Τότε, μου είπε αν έχω πολιτικό μέσο για να πάρει την Πυροσβεστική”. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν κατηγορεί τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, αφού “προσπάθησε να βοηθήσει”.

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αντικαθιστά 3 βουλευτές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση…