Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατέβρεχε γυναίκα ΑμΕΑ στo AT Ομόνοιας

Το απροκάλυπτο περιστατικό βασανισμού και αστυνομικής βίας είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento

NewsRoom 17/02/2020 | 13:40

Σε διαθεσιμότητα φέρεται να έθεσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον αστυνομικό που καταγράφηκε σε βίντεο να βασανίζει καταβρέχοντας με μάνικα μια γυναίκα ΑμΕΑ, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στις 20 Οκτωβρίου.

Το θέμα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento και είχε αποτελέσει κεντρικό ζήτημα της επικαιρότητας και της ειδησεογραφίας για μεγάλο διάστημα.

Πρόκειται για το περιστατικό το οποίο είχε καταγγείλει ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης με αποτέλεσμα να συλληφθεί παρανόμως και να κρατηθεί στο τμήμα Ομονοίας, όπου στη συνέχεια κρατήθηκε με χειροπέδες στα χέρια, ενώ αστυνομικοί προσπάθησαν στη συνέχεια να τους τις αφαιρέσουν με τη βία, όταν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο να μεταβεί στο Τμήμα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. 

Το περιστατικό της βίαιης αφαίρεσης των χειροπέδων είχε γίνει μάλιστα παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη και της δικηγόρου Μαρίας Σπυράκη, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο ΑΤ Ομονοίας αμέσως μετά την παράνομη σύλληψη του δικηγόρου Απατσίδη. Μάλιστα ο αστυνομικός που κατέβρεχε με τη μάνικα είχε αφαιρέσει παρανόμως και το κινητό του Βαγγέλη Τριάντη όταν επιχείρησε να φωτογραφήσει το δικηγόρο Απατσίδη με τις χειροπέδες στα χέρια, έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και τίθεται σε ισχύ ενόψει του γεγονότος ότι εκκρεμεί διοικητική αλλά και ποινική έρευνα σε βάρος του αστυνομικού. Μπορεί να διαρκέσει μάλιστα έως και 24 μήνες, οπότε θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση για τη διοικητική έρευνα που διενεργείται με το ερώτημα της απόταξης γα τον αστυνομικό.