Newsroom

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές από τη Δευτέρα

Σε διαθεσιμότητα τίθενται 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές, μετά και την ψήφιση…

Σε διαθεσιμότητα τίθενται 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το νόμο για τη διαθεσιμότητα, κατά του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, του γεν. γραμματέα του υπουργείου κ. Κυριαζή και κατά της αναπληρ. Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης υπουργείου Παιδείας κ. Καρδαμίτση και κατά παντός άλλου υπευθύνου «για την ενέργειά τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών πριν ακόμη αυτός ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο και να δημοσιοποιήσουν τους πίνακες που περιείχαν προσωπικά δεδομένα 2.500 εκπαιδευτικών».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα γύρω στους 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για ειδικότητες όπως γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών.

Επίσης, άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Η τελική λίστα με τα ονόματα των καθηγητών αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…