Newsroom

Newsroom

Σε διαφορετικά κόμματα βρίσκονται Μπακογιάννη – Βούλτεψη;

Η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να απεγκλωβίσει την κυβέρνηση, όμως λογάριαζε χωρίς τη Σοφία Βούλτεψη

4796666

Σε πλήρως αντίθετες γραμμές βρίσκονται η Ντόρα Μπακογιάννη και η Σοφία Βούλτεψη σε σχέση με την πρωτοφανή αποτυχία της ελληνικής διπλωματίας να μη συμμετέχει στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Την ώρα που η έμπειρη πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρούσε με δηλώσεις της να ελαφρύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, εγκαλώντας την ίδια τη Γερμανία για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη σημαντική αυτή διάσκεψη όπου θα συμμετέχει η Τουρκία, η Σοφία Βούλτεψη έβγαινε με δική της «γραμμή» και με περισσή ευκολία, να υποστηρίξει ότι καλώς η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε αφού δεν έχει καμία δουλειά στο Βερολίνο.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν: 

Την Κυριακή στο Βερολίνο θα επιχειρηθεί για μία ακόμη φορά μια επίλυση της λιβυκής κρίσης, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, η οποία πριν λίγες εβδομάδες υπέγραψε με την αναγνωρισμένη (αλλά αδύναμη) κυβέρνηση της Λιβύης το μνημόνιο που ορίζει θαλάσσια σύνορα μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, διαγράφοντας πλήρως την Ελλάδα από τον χάρτη.

Στη διάσκεψη θα μετέχουν οι δύο βασικοί αντίπαλοι που μάχονται για την εξουσία στη Λιβύη (πρόεδρος Σάρατζ, στρατάρχης Χαφτάρ) και απεσταλμένοι από: τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε επίσης προσκλήσεις στην Τουρκία, την Αφρικανική Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την «παρέα» λοιπόν θα λείπει μόνο η βαθιά προβλέψιμη ελληνική κυβέρνηση, παρά τις εκκλήσεις της ελληνικής διπλωματίας να συμπεριληφθεί στις συζητήσεις.

Μπακογιάννη: Απρέπεια της Γερμανίας

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ντόρα Μπακογιάννη – το όνομα της οποίας ακούγεται εκ νέου για το υπουργείο Εξωτερικών κατά τον πρώτο ανασχηματισμό – είναι ιδιαίτερα προσεκτική ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στο Βερολίνο και ζητώντας εξηγήσεις.

«Το ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη για την Λιβύη είναι λάθος, και είναι διπλωματική και πολιτική απρέπεια εκ μέρους της Γερμανίας.

Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις», γράφει στο Twitter η κ. Μπακογιάννη.

Βούλτεψη: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα στο Βερολίνο;

Όμως η Ντόρα Μπακογιάννη, η πιθανή επόμενη υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται πως ξέχασε να πάρει «γραμμή» από τη Σοφία Βούλτεψη που σε άρθρο της στο liberal.gr προσπαθεί να κάνει το κρέας ψάρι και να μας πείσει πως η Ελλάδα δεν έχει… καμία θέση στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη λέγοντας μάλιστα πως σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις οι διασκέψεις δεν απέφεραν τίποτε, ούτε η Ελλάδα κέρδισε τίποτε.

Επίσης για την κυρία Βούλτεψη «Ειδικά η «Πρωτοβουλία του Βερολίνου» αποτελεί μια ξεχωριστή, καθαρά γερμανική υπόθεση, η οποία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Γερμανίας, της οποίας οι συμμαχίες στο διεθνές στερέωμα δεν συμπίπτουν με τις ελληνικές.»

Και για να είναι σαφή όλα αυτά ακόμη και για κάποιον που δε θα διαβάσει ολόκληρο το άρθρο της φρόντισε να βάλει την άποψή της και στον τίτλο: «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα στο Βερολίνο;», αναρωτιέται συγκεκριμένα.

«Δεν είναι η ώρα ούτε για διακοσμητικές παρουσίες, ούτε για μικρομεγαλισμούς, ούτε για τουρισμό, ούτε για να κουβαλάμε νερό σε ξένους μύλους.

Ας τους ευχηθούμε καλή τύχη και ας περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή.

Γιατί πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μια φορά θα σπάσει…», καταλήγει η κ. Βούλτεψη.

Καλό θα ήταν πάντως να αρχίσουν να συνεννοούνται εκεί στη ΝΔ. Καλό για όλους. Γιατί αν και είναι διασκεδαστικό να παρακολουθεί κανείς την απόλυτη ασυνεννοησία τους, όταν αυτή αφορά τόσο σοβαρά ζητήματα διεθνών σχέσεων της χώρας, καταλήγει επικίνδυνο.

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…