Σε Βουλή, Μαξίμου και Σακελλαροπούλου αντιπροσωπεία με το κείμενο κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων

Σε Βουλή, Μαξίμου και Σακελλαροπούλου βρέθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και του ΣΦΕΑ για να παραδώσουν το κοινό κείμενο με τις υπογραφές κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας όπου ζητούν την άρση της απαγόρευσης για τις δημόσιες συναθροίσεις

ptd Medium

Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 παραδίδουν το κοινό κείμενο κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Μαξίμου και τη Βουλή.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη ενώ από το ΜέΡΑ25 οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Κλέων Γρηγοριάδης. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης.

Νωρίτερα, παρέδωσαν το κείμενο στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κ. Τασούλας ρώτησε την αντιπροσωπεία αν το κείμενο αφορά την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο. «Όχι», ξεκαθάρισαν οι βουλευτές και ο εκπρόσωπος του ΣΦΕΑ. Όπως υπογράμμισαν, αφορά την άρση της απαγόρευσης για τις δημόσιες συναθροίσεις και την καταπάτηση του Συντάγματος.

Στο κοινό κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές».

Παράλληλα επισημαίνεται πως «τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος) και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Στο κοινό κείμενο τα τρία κόμματα καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει ακόμη και τώρα την απαράδεκτη απόφασή της. «Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές» τονίζουν. Σημειώνουν ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» καθώς οι «φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο συζητήθηκε και υιοθετήθηκε κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη, και συνυπογράφεται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων, εκπροσώπων συνδικάτων και μαζικών φορέων, νομικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και άλλων πολιτών, που καταδικάζουν την αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων με αφορμή τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.