Σε «βέρτιγκο» η ΝΔ από την υπόθεση Λιγνάδη στρέφεται κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Η ΝΔ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για την άποψη που διατυπώνει ο δημοσιογράφος (εκδότης) του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, στο twitter  

NewsRoom 21/02/2021 | 13:39

Φαίνεται ότι στην ΝΔ δεν ξεχνούν τις αποκαλύψεις τον Ιανουάριο του 2016, από το Hot Doc που έδειχνε τον Νίκο Γεωργιάδη και το κύκλωμα κακοποίησης ανηλίκων στη Μολδαβία, καθώς με ανακοίνωση της μετά από ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, επιτίθεται στον εκδότη της εφημερίδας  και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.  

Η ανακοίνωση ήρθα, την ώρα που τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπάθησαν εδώ και μέρες να καταπιούν την υπόθεση Λιγνάδη αλλά και την συγκάλυψη από μεριάς της κυβέρνησης, το Documento έφερε στο φως στοιχεία που ξεσκέπασε τις μάσκες της κυβερνητικής αριστείας. Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε την κυβέρνηση της ΝΔ, που υπό το βάρος των αποκαλύψεων, δεν μπορεί να σταματήσει το τσουνάμι των αντιδράσεων, όπως είχε κάνει παλιότερα με την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη και το κύκλωμα κακοποίησης ανηλίκων στη Μολδαβία. Τότε που στη ΝΔ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κουκουλώσουν  την υπόθεση (όπως και το κατάφεραν) για να μπουν  σε διαδικασία να θυσιάσουν κάποιο στέλεχος της.

Όμως τώρα μετά την κατακραυγή και  φοβούμενη η κυβέρνηση ότι αυτή την φορά  δεν μπορεί να διαχειριστεί την ζημία από την υπόθεση Λιγνάδη, και προσπαθεί με κάθε τρόπο - κατά την προσφιλή τακτική της- να βρει αφορμή να επιτεθεί στο Κώστα Βαξεβάνη,  με πάτημα μια άποψη  του δημοσιογράφου στο Twitter. Το οξύμωρο είναι ότι καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του ο εκδότης του Documento, θέτει ένα καίριο ερώτημα όσο αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη και ότι προσέγγιζε προσφυγόπουλα από ΜΚΟ, καθώς όπως αναφέρει:

«Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;»

 

Η ανάρτηση αυτή ενόχλησε την ΝΔ που σε ανακοίνωση της  καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει άμεσα θέση για τις αθλιότητες, όπως χαρακτηρίζει τις αναρτήσεις του κ. Βαξεβάνη, και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να  πάρει θέση για τα όσα ανέφερε (άποψη του) ο εκδότης του Documento και  αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Eρωτάται ευθέως ο κ. Τσίπρας: προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες, του πραγματικού εκπροσώπου του, κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας». Το οξύμωρο είναι (δείγμα πανικού) ότι στην  κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να ασχοληθούν με την υπόθεση Λιγνάδη, την στάση της υπουργού πολιτισμού και την αυτοκριτική της ως προς τον διορισμό του στο εθνικό θέατρο, καλούν την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση για το σχόλιο-άποψη- του Documento στο Twitter,ενώ την ίδια στιγμή κωφεύουν με την αποκάλυψη της εφημερίδας

Τελικά, σε νέα του ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε την  απάντηση  που περίμενε στην ανακοίνωση η ΝΔ, αναφέροντας:

«Η ΝΔ καλεί τον Τσιπρα να πάρει θέση για αναρτήσεις μου. Ένα κόμμα, καλεί έναν Πρόεδρο κόμματος, να πάρει θέση για απόψεις που διατυπώνει δημοσιογράφος. Μπορεί το πράγμα να έχει πλάκα αλλά είναι σοβαρό. Αυτός που πρέπει να πάρει θέση είναι ο Μητσοτάκης για Λιγνάδη και Γεωργιάδη»