Newsroom

Newsroom

Σε αυτό το καφέ πληρώνεις με το… ρολόι

“Ο χρόνος είναι χρήμα” λένε οι παλιοί, και η φράση αυτή έχει βρει την απόλυτη ενσάρκωση της στο  καφέ Ziferblat…

ziferblat

“Ο χρόνος είναι χρήμα” λένε οι παλιοί, και η φράση αυτή έχει βρει την απόλυτη ενσάρκωση της στο  καφέ Ziferblat του Λονδίνου.

Το Ziferblat, είναι το πρώτο pay-per-minute καφέ του Λονδίνου, αν όχι της Ευρώπης. Η φιλοσοφία είναι απλή:  “τα πάντα είναι δωρεάν εκτός από την ώρα που περνάς στο μαγαζί.”  Όπου η ταρίφα της ώρας είναι τρία σεντ το λεπτό. Στο διάστημα που θα περάσεις στο μαγαζί μπορείς να φτιάξεις τον καφέ σου (όσους καφέδες θέλεις), να τσιμπήσεις μπισκότα ή κέικ ή κανένα φρουτάκι, ακόμα και να ετοιμάσεις το δικό σου σνακ.

Λίγο πριν φύγεις, θα σε χρεώσουν το χρόνο που ξόδεψες, μετρημένος από το ρολόι που έβαλες σε λειτουργία με το που έφτασες. Δεν υπάρχει ελάχιστος ή μέγιστος χρόνος παραμονής στο καφέ, ενώ οι ως τώρα θαμώνες ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό το latte σου βγαίνει φτηνότερο.

Άσε που, αν περνάς ώρες στα καφέ σερφάροντας με το λάπτοπ σου στο ίντερνετ ή διαβάζοντας ένα βιβλίο, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά να βάλεις ένα ακόμα καφεδάκι.

Το Ziferblat είναι μια ρώσικη αλυσίδα με δέκα υποκαταστήματα που φιλοδοξεί να εξάγει την ιδέα στην Ευρώπη -το Λονδρέζικο υποκατάστημα είναι το πρώτο του ευρωπαϊκό παιδί. Η φιλοσοφία του είναι να καταστήσει το καφέ ένα χώρο μεταξύ γραφείου και σπιτιού. Πρόκειται για ένα πείραμα που θα παρακολουθήσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον!

http://london.ziferblat.net/ 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…