Newsroom

Newsroom

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Δώρα Ζέμπερη πριν τη δολοφονία της – "Θέλω να πεθάνω", έλεγε

Δεν έλειπαν ούτε σήμερα οι εντάσεις στη δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη.

5b4da8d11dc524df708b45ad

Κατά την προσαγωγή του 58χρονου κατηγορούμενου Εμμανουήλ Σοροπίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πατέρας της εφοριακού δεν άντεξε και όρμησε να τον λιντσάρει, ωστόσο, οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις των συναδέλφων της 32χρονης Δώρας. Όπως είπαν ενώπιον του δικαστηρίου, η 32χρονη εφοριακός ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το τελευταίο καιρό εξαιτίας του χαμού του φίλου της και όχι λόγω της εργασίας της.


«Είχε πέσει πολύ ψυχολογικά και της λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, της είπα να πάει σε έναν ειδικό» είπε συνάδελφός της υποστηρίζοντας ότι η Δώρα ήταν πολύ στεναχωρημένη από τον θάνατο του φίλου της. «Το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω, έχασα το στήριγμα μου» φέρεται μα της είχε πει η Δώρα.

«Δεν είχα ακούσει ότι την απειλούσαν θεωρώ ότι θα είχε ενημερώσει τον προϊστάμενό της στην περίπτωση που είχε πρόβλημα» είπε καταθέτοντας η συνάδελφός της.

Το γεγονός ότι η άτυχη Δώρα ένιωθε επιβαρυμένη από τη δουλειά της κατέθεσε πρώην συνάδελφος της, η οποία διατηρεί προσωπική σχέση με τον αδελφό της. «Θεωρώ ότι ήταν λογικό να φοβάται λόγω των σημαντικών υποθέσεων που χειριζόταν. Πάντα κατάφερνε τα πάντα όσες δυσκολίες και αν είχε πάνω της» υποστήριξε.

Το δικαστήριο εξέτασε και αστυνομικούς με αφορμή την καταγγελία του 58χρονου κατηγορούμενου ότι την ημέρα που τον συνέλαβαν κάποιος προσπάθησε να τον δηλητηριάσει.

«Στην υπηρεσία μου δεν έγινε κάτι τέτοιο» είπε ο αστυνομικός απαντώντας με κατηγορηματικό τρόπο σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε πως εκείνη την ημέρα ο 58χρονος επικοινωνούσε κανονικά και δεν είχε στερητικό σύνδρομο.


Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, απευθυνόμενος στο δικαστήριο επέμεινε ότι την ημέρα της σύλληψης του τον παρέλαβε ένας ειδικός φρουρός. «Με οδήγησε στο θάλαμο αποσκευών ενώ δεν είχα αποσκευές και με έβαλε να καθίσω οκλαδόν ….» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κινδύνευσα και έφυγα από την πίσω πόρτα» είπε στους δικαστές, ενώ επανέφερε το αίτημα του να εξεταστεί ο γενετιστής ο οποίος, σε αντίθεση με τα εργαστήρια της αστυνομίας, εντοπίζει και τρίτο άτομο στον τόπο του εγκλήματος στο Β΄ νεκροταφείο.  

Τι υποστήριξε στη απολογία του ο κατηγορούμενος

Ο Εμανουήλ Σοροπίδης υποστήριξε στη σημερινή του απολογία ότι παρακολουθούσε περίπου ενάμιση μήνα την κοπέλα. «Κάποιος μου πρότεινε να της πάρω τη τσάντα γιατί είχε κάτι που τον ενδιέφερε» είπε. Υποστήριξε και πάλι πως γνωστός δικηγόρος ήταν αυτός που τον προσέγγισε στα σκαλιά των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων και του είπε να «βγάλει εκτός υπηρεσίας για 3-4 μήνες» την 32χρονη Δώρα. 

«Πήγα στην εισαγγελέα στις σκάλες γνώρισα τον «Κ». Μου είπε: γεια σου Μανώλη τι κάνεις; Με ήξερε από τον Κορυδαλλό.  Πάρε 40 ευρώ να κάτσεις στην καφετέρια απέναντι και θα έρθω γιατί έχω δουλειά. Περιμενε με θα έρθω. Ήρθε με έναν άλλο μαζί. Αυτός είναι ο Χάρης μην τον φοβάσαι γίνεται κακός μόνο όταν δεν κρατάνε τις συμφωνίες».

Τα λεφτά είναι 30.000 σε ενδιαφέρει; Του λέω εξαρτάται τι ζητάς. Μου είπε υπάρχει μια κυρία που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους πελάτες μου, μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά και θέλουμε να τη βγάλουμε εκτός υπηρεσίας 3-4 μήνες και να βάλουμε έναν δικό μας. Να τη βγάλω εκτός. Μου είπε κάποια στιγμή θα έρθει ο Χάρης να σε βρει και θα σου δώσει ένα μαχαίρι. Όχι του λέω αυτό το μαχαίρι έχει ισόβια. Έχουμε προσπαθήσει και άλλη φορά και λεφτά της δώσαμε δεν χρηματίζεται. Ήθελε να πάρω τη τσάντα και να την τραυματίσω. Θα υπήρχε δικός τους άνθρωπος στην πεζογέφυρα και να την του την παραδώσω. Το κινητό θα σου πούμε εμείς που θα το πας. 

Σ αυτό το διάστημα μου έδωσε ένα ντοσιέ έβγαλε ένα φύλλο το οποίο είχε πάνω κολλημένα χαρτάκια. Μου τα έδωσε για να γινω καλά γιατί είχα στερητικά. Έφυγε ο Χάρης για καμία ώρα, γύρισε και μας βρήκε πάλι εκεί. Πήγε να κάνει διασταύρωση των στοιχείων μου. Μου λέει έμαθα ότι έχεις και συγκάτοικο».

Ο κατηγορούμενος συνέχισε την απολογία του λέγοντας πως ακολούθησε τις εντολές που του δόθηκαν από το δικηγόρο, δηλαδή να παρακολουθεί τακτικά την κοπέλα. 

«Μου έδωσε ο δικηγόρος φάρμακο στην καφετέρια και εγώ το έβαλα κάτω από την γλώσσα μου. Το απόγευμα θα σου δώσω προκαταβολή και θα σου δώσω φωτογραφία της κοπέλας για να την αναγνωρίσεις. Θέλω να μάθεις εκεί που πηγαίνει τι κάνει». 

«…Τα έπινα συνέχεια μέχρι δυο εβδομάδες πριν να γίνει το κακό. Μου έφερε αυτά τα φουλ πάουερ δάγκωσα τα σίδερα πήγα να σκοτώσω τον Γιώργο και κατάλαβα ότι ξεφεύγω και δεν έρχεται να καταθέσει γιατί έχει τρομοκρατηθεί ο άνθρωπος. Τα πέταξα και έκρυψα δυο στην κουρτίνα» συνέχισε ο κατηγορούμενος. 

Για την ημέρα της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη ο Εμμανουήλ Σοροπίδης είπε: «Μια ημέρα με βρήκε στο δρόμο (ο Χάρης) αν θυμάμαι καλά γιατί μου είχαν πει να πηγαίνω στη Γαλατσίου. Μου είπε η αύριο η μεθαύριο θα γίνει θα σου πούμε εμείς ποτέ θα γίνει ακριβώς. Για να πάρω τα φάρμακα αυτά που νόμιζαν ότι έχω. Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τρελαινόσουν.

Πήγα στο νεκροταφείο γύρω στις τρεις. Πήγα από την πίσω πλευρά. Έκατσα σε ένα μέρος. Με είδε μια κυρία που καθάριζε τα μνήματα. Μετά έφυγα πήγα στο οστεοφυλάκιο. Εκεί ήταν δυο κυρίες Κάποια στιγμή οι κυρίες φύγανε. Κοιτάζω για την κοπέλα δεν την βλέπω αλλά είδα τα χερούλια της τσάντας. Την ώρα που σηκώθηκα να φύγω η κοπέλα με τράβηξε από πίσω, έχασα την ισορροπία μου και έπεσε πάνω της. Της είπα θέλω την τσάντα εκείνη δεν την άφηνε. Όπως πήγα να βγάλω το μαχαίρι η κοπέλα μου έπιασε το χέρι. Έβαλα δύναμη και την τραυμάτισα στο πρόσωπο. Η κοπέλα έπεσε πάνω μου, γυρνάει με κοιτάει σηκώνεται και φεύγει. Ακούω την κοπέλα να φωνάζει αστυνομία βοήθεια. Εγώ είχα την τσάντα μαζί πήδηξα τον φράχτη αλλά όχι εκεί που με περίμεναν αυτοί γιατί κοίταξα στην πεζογέφυρα και δεν υπήρχε κανένας.

Άνοιξα την τσάντα, πήρα το κινητό και πέντε ευρώ που είχε. Ό,τι αλλά πράγματα είχε η κοπέλα τα άφησα όλα εκεί. Είχα αίματα στο πρόσωπο και στα δάχτυλα. Είδα τη γάζα λερωμένη από αίματα. Η κοπέλα έφυγε από εμένα κύριε πρόεδρε αυτή είναι η αλήθεια. Αφού πέταξα το μαχαίρι την μπλούζα και τις γάζες στον κάδο. Πήρα το λεωφορείο και κατέβηκα κατω στην Αθήνα και πήγα στον Πακιστανό που μου είχαν υποδείξει. Μετά έφυγα, πήγα πήρα λίγο ηρωίνη και ήπια και γύρισα στο σπίτι κάποια στιγμή. Το άκουσα μετά ότι βρέθηκε νεκρή. Ήθελαν την κοπέλα να την καθαρίσουν.»

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…