Σε απόγνωση 8.500 επαγγελματίες στον κλάδο των σχολικών κυλικείων

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει ο κλάδος των σχολικών κυλικείων μεταφέρει η Μυρτώ Δεμίρη ιδιοκτήτρια σχολικού κυλικείου, διαχειρίστρια της σελίδας «Σχολικά Κυλικεία Ελλάδας» και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων.

NewsRoom 07/03/2021 | 12:44

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής «Χρόνος 87.5fm», μετέφερε την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει όλος ο κλάδος των σχολικών κυλικείων.

Μεταξύ άλλων, η κ. Δεμίρη μιλώντας στο «Χρόνος 87.5fm», περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Είμαστε σε αναστολή λειτουργίας από τις 10 Μαρτίου 2020, με μικρά διαλείμματα λειτουργίας, της τάξης των 10 και 20 ημερών. Συνολικά και κατά μέσο όρο, τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε εργαστεί 50 ημέρες. Πανδημία, κλειστά τμήματα, καταλήψεις και τοπικά lock down, έχουν φέρει τον κλάδο μας σε μία κατάσταση, η οποία πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής: 8.500 μικρές επιχειρήσεις, 12 μήνες, 1334 ευρώ αποζημίωση ειδικού σκοπού».

Σύμφωνα με την ίδια, στον κλάδο δραστηριοποιούνται μητέρες, μονογονείς, οικογενειάρχες. «Για την πλειοψηφία είναι η αποκλειστική πηγή εισοδήματος», σημειώνει και ζητάει στήριξη από την πολιτεία, εξηγώντας πως οι υποχρεώσεις «τρέχουν», αλλά η στήριξη είναι ελλιπής.

«Παρακαλούμε τους αρμοδίους υπουργούς, να ασχοληθούν με τον κλάδο και να δώσουν λύσεις επιβίωσης πλέον. Παρακαλούμε τους δήμους να δώσουν τουλάχιστον 40% έκπτωση στα μισθώματα. Ζητάμε μέριμνα ώστε να αποφύγουμε την ολική κατάρρευση του κλάδου», κατέληξε.