Newsroom

Newsroom

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Aπεργία για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στον ΗΣΑΠ, ενώ στο Τραμ θα υπάρχει στάση εργασίας από τις 6μμ έως τη λήξη της βάρδιας.

mmm

Στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού με δεμένα τα καράβια στα λιμάνια. Κανονικά θα εκτελούνται όλες οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι ηλεκτρονικοί και άλλοι κλάδοι εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σε 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και διοργανώνει τοπικές μορφές δράσης με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείο στις 8 το πρωί. Επίσης συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά μεταξύ άλλων μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Στην ανακοίνωσή της για την απεργία, η ΑΔΕΔΥ επαναλαμβάνει το αίτημά για αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου που «μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία». Ενώ καλεί σε «αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ενώ τα σωματεία του Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ διεκδικώντας ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ κορωνοϊού με έξοδα της εταιρείας. Ζητούν επίσης να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλει όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ θα συμμετέχουν με στάση εργασίας 11.00 – 13.00.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…