Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η χώρα, με τα εργατικά συνδικάτα να έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν την Πέμπτη.

591b92ff1dc52481638b46e1

Σήμερα Τετάρτη ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα μείνουν τα λεωφορία, ενώ το ίδιο θα συμβεί και την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 16:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το Μετρό.

Δεμένα θα είναι σήμερα και τα πλοία στα λιμάνια. Σημειώνεται πως η ΠΝΟ προκήρυξε και νέα 48ωρη απεργία πράγμα που σημαίνει πως δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια πλοίων ούτε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. 

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρωθούν και άλλες να τροποποιηθούν.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν επίσης προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα στην οποία συμμετέχουν και οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Εν τω μεταξύ για σήμερα είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10:00.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό, αλλά και η ΟΤΟΕ.

Συλλαλητήρια πάντως θα έχουμε και την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων. Τα συνδικάτα έχουν δώσει ραντεβού στις 18:30 στο Σύνταγμα, ενώ στις 19:00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Τέλος, τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου έχουν αποφασίσει οι συμβολαιογράφοι.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…