Newsroom

Newsroom

Σε αναζήτηση συμμάχων στη Μέση Ανατολή κατά του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ

Το Αμμάν της Ιορδανίας θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στην ευρύτερη Μέση…

kerry

Το Αμμάν της Ιορδανίας θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των ενεργειών των ΗΠΑ για το σχηματισμό ενός συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά το Αμμάν, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του Περσικού Κόλπου, καθώς και με τους ομολόγους του της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Πολλές αραβικές χώρες έως τώρα έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους να υποστηρίξουν τη σχεδιαζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμαχία και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το νέο ταξίδι του Τζον Κέρι στην περιοχή. Οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου είχαν ήδη εκφράσει από την Κυριακή την κοινή τους αποφασιστικότητα για την «αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ομάδων», ενώ και η Αίγυπτος, μια χώρα-κλειδί στην περιοχή, δήλωσε «πολιτική» στήριξη στο σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και ανέφερε ότι οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν ως μέρος ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στο μεταξύ, τις δράσεις του σχεδίου αντιμετώπισης του κινδύνου των τζιχαντιστών αναμένεται να αποσαφηνίσει λεπτομερώς τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε επίσημη δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…