Στην αναμονή… έχει βάλει τους γονείς και χιλιάδες παιδιά με καρδιοπάθεια ο Κοντοζαμάνης

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και την κραυγή αγωνίας από χιλιάδες γονείς που έχουν παιδιά με καρδιοπάθεια, για την άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία», η κυβέρνηση και του υπουργείο Υγείας έχει βάλει σε αναμονή... τις ζωές του παιδιών. 

5ed1355f825e630bd1293354 1

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει λεφτά με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα site και blogs, την ίδια στιγμή με μπροστάρη τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια  μεσολαβεί για να χειρουργούνται παιδιά στο Ωνάσειο  βάζοντας σε λίστα αναμονής… με σκοπό να πετύχει το επικοινωνιακό σχέδιο του Μαξίμου που θέλει να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως νέο Μωυσή. Με πρόφαση ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο Αγία Σοφία βρίσκεται σε ανακαίνιση… προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μονάδα Covid, οι καταγγελίες έρχονται να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας απαξιώνουν τελείως την δημόσια Υγεία, καθώς  στην πραγματικότητα η μονάδα δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί κανένα περιστατικό με κορονοϊό στο νοσοκομείο

Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε η  πρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες «Αγία Σοφία», Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου Κοκολάκη  μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με αφορμή και την περίπτωση ενός τρίχρονου κοριτσιού από την Κρήτη, το οποίο χρειάζεται άμεση επέμβαση καρδιάς: «Έχουν ξαναξεκινήσει τα χειρουργεία σε όλα τα νοσοκομεία, μόνο εμείς δεν επαναλειτουργήσαμε για να φυλάμε ένα χώρο που δεν προσφέρει τίποτα σε ένα παιδάκι με covid-19 και θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε άλλη εντατική μες στο νοσοκομείο, χωρίς κανένα κρούσμα, μόνο και μόνο για να ακυρωθεί τελείως η λειτουργία αυτής της μοναδικής κλινικής σε όλη την Ελλάδα» 

Κατήγγειλε μάλιστα ότι το 2011 που πάλι είχε κλείσει η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική ένα παιδάκι πέθανε «γιατί εκεί που μας έστειλαν δεν πίστεψαν ότι το παιδί έχει πρόβλημα και πέθανε πάνω στην αιμοληψία, στο “Αγία Σοφία” ήξεραν πως να το χειριστούν το παιδί». «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3-4 περιστατικά πολύ σοβαρά και ένα περιστατικό που δεν το αναλαμβάνει το νοσοκομείο που μας στέλνουν και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Θα μιλήσουν οι ίδιοι οι γονείς όταν το αποφασίσουν, πάντως είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να παίζει κανένας γιατί αφορά και τα παιδιά που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στη δική τους μνήμη, αλλά και τα παιδιά που τώρα κινδυνεύουν και σε αυτά που θα γεννηθούν. Αυτό το κέντρο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με τους γονεις και κυρίως με τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Kυνική δήλωση Κοντοζαμάνη

Ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης απαντώντας για το πρόβλημα που έχει μα απίστευτη κυνικότητα ανέφερε σε σχετική ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη πριν από τρεις μέρες στη Βουλή ότι: «Η επιστροφή στην ομαλότητα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια κάποια στιγμή να επιστρέψουμε την Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην προ πανδημίας λειτουργία της»…

Προφανώς ο υφυπουργός και η κυβέρνηση προτιμούν να βάλουν σε αναμονή… τις ζωές των αθώων παιδιών παρά να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα να δώσουν λύση. Προφανώς, κόπτονται να μοιράσουν τα χρήματα του Έλληνα πολίτη σε ανύπαρκτα site και blogs για να προβάλουν το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη. 

Προφανώς, οι κύριοι Κικίλιας και Κοντοζαμάνης δεν θέλουν να μπουν στη θέση των γονιών που έχουν  παιδιά  με καρδιακό νόσημα για να μην χαλάσουν τις δουλειές με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Από την στιγμή που δεν μπορούν να δώσουν λύση για την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου τότε τους καθιστά τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά επικίνδυνους!

 

 

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι