Σε... αναμμένα κάρβουνα η Φώφη λόγω Παπανδρέου

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να αποκαλεί “κυνηγούς καρέκλας”   τους Θάνο Μωραϊτη και Άγγελο Τόλκα που προσχώρησαν στην κυβέρνηση, όμως εκείνο που πραγματικά τρομάζει την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ είναι η στάση και ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου.

NewsRoom 17/02/2019 | 15:52

Ο πρώην πρωθυπουργός, με την παρέμβασή του στο περιφερειακό συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και επιβεβαίωσε έτσι τη διαφοροποίησή του από τη Φώφη Γεννηματά και άλλα ηγετικά στελέχη (Ευ. Βενιζέλος κ.ά). Το γεγονός, άλλωστε, πως δεν πήρε θέση για την μετακίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ δύο πρώην υπουργών της δικής του κυβέρνησης, επιβεβαιώνει πως ο Γιώργος  όχι μόνο δεν επιθυμεί να ανοίξει πολεμικό μέτωπο με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά μάλλον διάκειται θετικά στις προοδευτικές συγκλίσεις. 

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως έχει τοποθετηθεί σαφώς κατά της συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛ με τη Ν.Δ. Κύκλοι που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν ότι η σιωπή του Γιώργου Παπανδρέου, να μην  απαντήσει ακόμα εάν προτίθεται να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ, όπως του έχει ζητήσει η κ. Γεννηματά ενόψει το συνεδρίου, δείχνει ότι περιμένει της εκλογές για να κάνει την κίνηση του. Εάν το ΚΙΝ.ΑΛ καταγράψει χαμηλό εκλογικό ποσοστό αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο κ. Παπανδρέου θα θέσει ευθέως θέμα γραμμής, θα επικρίνει τη “δεξιά στροφή” και την ταύτιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν να θέσουν και θέμα ηγεσίας.