Σε άλλον πολιτικό… κόσμο ζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Σε άλλον (πολιτικό) κόσμο ζει και κινείται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Παύλος Μαρινάκης, αν κρίνουμε από τα όσα είπε μιλώντας την τρίτη ημέρα των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ.

5de38c7f825e632b277bbb62

Από το βήμα του συνεδρίου ισχυρίστηκε πως «μετά από πολλά χρόνια ένα έργο λίγων μηνών αγγίζει πολλούς νέους ανθρώπους, όπως η μείωση των φόρων, οι επενδύσεις, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό».

Πράγματι, το έργο της ΝΔ “αγγίζει” αλλά με άλλον, πολύ σκληρό, οδυνηρό και ματωμένο τρόπο τους νέους της χώρας. Ένα τελευταίο “άγγιγμα” κατέγραψαν οι κάμερες μόλις την Παρασκευή στο Καβούρι, όπου τα ΜΑΤ της Κεραμέως και του Χρυσοχοίδη άνοιξαν και πάλι κεφάλια φοιτητών, πέταξαν χημικά και έσκισαν ακόμα και… λάστιχα οχημάτων διαδηλωτών!

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι «επιστρέφει η αξιοπρέπεια στα Πανεπιστήμια», εννοώντας προφανώς την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το “πάντε σκύλοι αλέστε” των ροπαλοφόρων αστυνομικών, και η επίδειξη μερικών άδειων μπουκαλιών σαν να είναι… καλάσνικοφ (που θα έλεγε και η Δόμνα). Άλλωστε η ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ ήταν ίσως η μόνη παράταξη που επικρότησε την εισβολή των ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ απέναντι σε φοιτητές που είχαν σπάσει το λοκ άουτ της Πρυτανείας. 

Πρόσθεσε δε πως «όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο». Ίσως είδε κάποια στιγμιότυπα από τα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, όπου τα ΜΑΤ ποδοπατούσαν και άνοιγαν κεφάλια σε περαστικές κοπέλες, άσχετες με τα επεισόδια ή έστηναν κατηγορίες σε δεκάδες συλληφθέντες οι οποίοι κατήγγειλαν βασανισμούς, για να δικαιωθεί το “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Φυσικά δεν έλειψε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να κάνει κήρυγμα… πατριωτισμού και εθνικοφροσύνης μέσα στα σχολεία. Για αυτό και από την “κριτική” του ότι «από τα σχολεία δεν μάθαμε όλη την αλήθεια, όπως τον υγιή πατριωτισμό, τις ψηφιακές δεξιότητες, το περιβάλλον και τις ξένες γλώσσες», καταλαβαίνουμε πού θα δώσει βάρος η πολιτική της ΝΔ στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…