Σε 27 συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (Video)

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» και «Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία έξω από το κάμπους μπάτσοι και μαφία».

NewsRoom 15/01/2022 | 23:20

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ - Τα επεισόδια που ξέσπασαν οδήγησαν σε 27 συλλήψεις - Στο στόχαστρο των αστυνομικών βρέθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας.

Κατά τη λήξη της πορείας στην περιοχή της Καμάρας, διαδηλωτές έριξαν αντικείμενα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν και επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε 27 συλλήψεις.

Για μία εκ των 27 συλλήψεων ενεργοποιήθηκε ο νέος ποινικός κώδικας και αφορά κακούργημα, για ρίψη μολότοφ.

Τρία άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία που συνολικά ήταν τουλάχιστον 1.000 άτομα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και μετά τις δύο το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» και «Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία έξω από το κάμπους μπάτσοι και μαφία».

Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις και αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με οχήματα φραγμό στην Εγνατία, στην περιοχή γύρω από το Σιντριβάνι, προκειμένου η πορεία να μην κινηθεί προς το ΑΠΘ.